AKTUELNO

Potpredsednik SNS Marko Đurić ocenio je neprimerenim sve pokušaje Slaviše Ristića da prikrije pravu prirodu svog političkog delovanja i direktnu pretnju državnom vrhu i predsedniku Aleksandru Vučiću.

- Neprimereni su i odvratni svi pokušaji Slaviše Ristića da raznim opravdanjima i izvrdavanjima prikrije pravu prirodu svog političkog delovanja, jer, svako ko je pročitao njegovo pretenciozno obraćanje predsedniku Ruske Federacije, te redove nije mogao da shvati drugačije nego kao direktnu pretnju državnom vrhu Srbije i sasvim konkretno predsedniku Aleksandru Vučiću - rekao je Đurić.

Potpredsednik SNS navodi da je to pismo "najbljutaviji klevetnički pamflet", adresiran na inostranstvo, ali namenjen domaćoj publici, čijim najplemenitijim rodoljubivim osećanjima su, na Vidovdan, Ristić i njegovi malobrojni istomišljenici pokušali da manipulišu.

- Nejasno je u ime kojih to Srba sa Kosova i Metohije on javno nastupa, osim u svoje ime i ime svog prijatelja Marka Jakšića, koji se ovih dana sastajao sa Draganom Đilasom u Bogutovcu, gde je verovatno začet i koncept ovog suludog i zlikovačkog pisma - navodi Đurić.

On je poručio svima njima da je srpski narod u više demokratskih izjašnjavanja jasno i glasno "poručio šta misli o čitavoj toj galeriji oportunista i profitera i njihovom štetočinskom političkom zaveštanju".

Đurić pita i otkud jednoj politički beznačajnoj ličnosti, kao što je Ristić, ideja da na ravnopravnoj osnovi može da komunicira sa predsednikom jedne od najmoćnijih država sveta i svakako jednim od najvećih saveznika u borbi Srbije za poštovanje međunarodnog prava:

Ristić, očigledno pod dejstvom patološkog samoljublja, veruje da je toliko moćan i važan da upravo on treba da rešava probleme Srbije u međunarodnoj areni i da se potpiše ispod jednog ovakvog pisma, bez obzira na to ko je njegov pravi autor - kaže Đurić i podseća Ristića da čak ni njegove komšije u Zubinom Potoku na više izbora unazad nisu glasale za njegovu političku opciju, "ako tako nešto uopšte postoji".

Dodaje i da sugrađani nisu mogli da mu oproste za štetu koju je režim, čiji je on istaknuti član bio, naneo Srbima na KiM i srpskim nacionalnim interesima dovodeći Euleks i marginalizujući UNMIK, postavljajući administrativne prelaze prema centralnoj Srbiji i razarajući na međunarodnom planu kapacitete Srbije za odbranu njenih legitimih prava u pokrajini.

#Aleksandar Vučić

#Marko Đurić

#Pismo

#Pretnja

'