AKTUELNO

Nikola Vrzić novinar "Pečata" rekao je za Novo jutro televizije Pink da postoji blagi talas pesimizam kod kosovskih Albanaca.

- Tači je po prvi put, prošle nedelje, stavio znak pitanja na to da će doći do brzog sporazuma. Postoji blagi talas blagog pesimizma kod kosovskih Albanaca. Haradinaj je prošlog petka govorio u sličnom tonu, on se zalago za žešće uključivanje Amerikanaca, ili makar Nemaca u proces pregovora. Taj pesimizam nas treba da ohrabri - ocenio je Vrzić.

On dodaje da ako bi se Srbija saglasila sa ulaskom Kosova u Ujedinjene nacije, to bi bi vodilo ujedinjenju samoproglašenog Kosova i Albanije.

Pročitajte još: Vesić za Pink: Počinje prava sezona radova i rekonstrukcija mnogih ulica Beograda (VIDEO)

- Dobili bismo Veliku Albaniju pred vratima. Ne bismo imali uticaja na Kosovu i Metohiji - istakao je Vrzić.

Foto: Printscreen

Kako kaže, odustajanje od borbe za sopstveni interes ne može da bude recept za bolju budućnost.

Pročitajte još: Đurić za Pink: Prištinskim predstavnicima bi najviše odgovaralo da Srbijom vladaju Janković, Đilas, Jeremić i Tadić (VIDEO)

- To nigde nije bilo i neće biti ni kod nas. Moramo da nastavimo se borimo za našu zemlju i za Kosovo i Metohiju - istakao je Vrzić.

Novinar Zoran Ostojić rekao je da misli da podele Kosmeta neće biti.

Foto: Printscreen

- Ja mislim da su Srbi stabilizujući faktor na Kosovu. Briselski sporazum je realizacija Rezolucije 1244 - kazao je Ostojić.

Više o pomenutim temama pogledajte u videu koji sledi:

#Nikola Vrzić

#Zoran Ostojić

'