AKTUELNO

Kako je istakao zamenik gradonačelnika, lider Saveza za Srbiju priprema teren za svoju predizbornu kampanju za gradonačelnika Beograda. Vesić je podsetio da će Đilas ostati upamćen "u istoriji Srbije kao čovek koji je najviše uvećao svoje bogatstvo dok je bio na vlasti".

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić oglasio se kako bi demantovao izjave lidera Saveza za Srbiju Dragana Đilasa. Vesić je izneo nepobitne argumente u vezi sa dečjim domom u Sremčici. Zamenik gradonačelnika Đilasove navode ocenio je kao obmanjivanje javnosti.

- Čim se vratio iz inostranstva, Đilas je nastavio da laže i obmanjuje javnost ne bi li skrenuo pažnju na sebe. Danas se setio doma u Sremčici odakle je pokušao da započne svoju predizbornu kampanju za gradonačelnika ove godine - naveo je Vesić.

A koliko mu je stalo do doma, kaže Vesić, o tome govori podatak da je za devet godina koliko je bio vlast u Srbiji u tom domu bio samo jednom.

Slikao se, doneo sportske rekvizite i otišao. O prozorima nije brinuo. Ministar Đordević obišao je ovaj dom 8. aprila zajedno sa novinarima pa su svi mogli sami da se uvere u kakvim uslovima žive štićenici. Od tada su asfaltirani prilazi domu, objetak se priključuje na gradske toplane, a Srbijašume uređuju okolinu doma. Tako se sistemski rešavaju problemi, a ne koristi se dom za prikupljanje političkih poena kako to Đilas radi - poručio je zamenik gradonačelnika.

Kako je rekao, sve što sada radi Đilas je mogao da preduzme "dok je vladao Srbijom od 2004 - 2013. godine, ali nije".

Umesto toga, kaže, gledao je samo da se obogati.

- Tako je Đilas, osoba bez velikog iskustva dok je bio Tadićev direktor Narodne kancelarije, ministar i gradonačelnik, zaradio 25 miliona evra prema sopstvenom priznanju. Đilasove firme su 2004. kada je ušao u politiku samo za godini dana uvećale prihod za 11.325 odsto!? Radeći samo sa državnom televizijom Đilasove firme su ostvarile promet veći od 70 miliona evra!? - naveo je Vesić.

Zato smatra da je sramota što danas bilo kome drži lekcije o brizi o deci o zaduživanju, jer, dodaje, kako je brinuo o deci najbolje govori podatak da je kao državni funkcioner oteo deo zemlje u Pionirskom gradu i od objekta za rekreaciju za decu i omladinu napravio kuću Velikog brata.

Naveo je i da je Đilas ostavio Beogradu u dugu od 1,2 milijarde evra, da je dugovao trudnicama, porodiljama, penzionerima i socijalno ugroženima.

Poručio mu je da ne drži lekcije drugima, jer će ostati upamćen "u istoriji Srbije kao čovek koji je najviše uvećao svoje bogatstvo dok je bio na vlasti".

- Na račun naroda naravno. Zato sada pokušava da se vrati na vlast i ne bira sredstva - zaključio je.

Pročitajte još: OPOZICIJA SPREMA UDAR NA VUČIĆA: Žrtvovali bi narod i gurnuli ga u sukobe da dođu na vlast!

#Beograd

#Dragan Đilas

#Goran Vesić

'