AKTUELNO

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Marko Đurić rekao je danas da Vuk Jeremić i njegovi saveznici Dragan Đilas i Boško Obradović ne mare za Kosovo i Metohiju, vecć žzele da sruše vlast i spreče bilo kakav dogovor.

- Njihova jedina želja i cilj je da iz najsebičnijih interesa, veštačkim izazivanjem kriza, sruše demokratski izabranu vlasti u Srbiji i spreče postizanje bilo kakvog dogovora o našoj južnoj pokrajini, koji bi makar delimično zadovoljio srpske državne i nacionalne interese - ocenio je Đurić, navodi se u saopštenju SNS.

On je rekao i da je Jeremić svoj osećaj za finese međunarodne politike pokazao kada je na njegov zahtev Međunarodni sud pravde potvrdio legalnost jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova, a danas za nastavak svog štetočinskog delovanja dobija debele devizne honorare iz inostranstva.

- Jeremić je javnosti, pre svega, dužan objašnjenje zašto je dobio dvesta hiljada evra od ambasade Katara u Berlinu, a ne daje ga zato što je uhvaćen u nedelu i zato što nije moguće dati nikakvo objašnjenje osim da ih je dobio za svoje političke usluge, a to nisu usluge Srbiji - ukazao je Đurić.

On je dodao i da Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka imaju pet puta veću podršku građana nego svi oni zajedno, i da u Srbiji mogu da na vlast dođu samo ako im građani to dozvole, a to se, kako kaže, nikada neće desiti, jer oni su "simbol neodgovorne, antidržavne i lopovske vladavine".

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izneo je ranije danas tvrdnju da je opozicioni blok na korak do formiranja Saveza za Srbiju, a ključna tačka politike o Kosovu tog Saveza biće, kako je rekao, protivljenje potpisivanju sporazuma koji bi Prištini omogućio stolicu u UN.

#Marko Đurić

#Vuk Jeremić

'