AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik egipatskog parlamenta Ali Abdel Aal ocenili su tokom današnjeg sastanka u Beogradu da su odnosi dve zemlje prijateljski i dobri i založili se za jačanje saradnje posebno na ekonomskom planu.

Kako je saopšteno posle razgovora, Vučić je istakao da je Egipat iskreni prijatelj i Srbije i srpskog naroda i da je neophodno raditi na intenziviranju saradnje na svim nivoima, naročito na jačanju ekonomskih odnosa.

Vučić je izrazio nadu da će Egipat i dalje uvažavati interese Srbije u međunarodnim organizacijama.

Foto: Tanjug

On je istakao da Srbija na Balkanu i Egipat na Bliskom istoku i afričkom kontinentu dele odgovornost za stabilnost svojih regiona, što je još jedna dodirna tačka za jačanje odnosa dveju zemalja.

Kako je saopšteno iz kabineta predsednika Srbije, Ali Abdel Aal je istakao da su Egipat i Srbija na regionalnom i međunarodnom nivou prijateljske države i naglasio da Egipat ne zaboravlja podršku koju im je Srbija pružila 1973. i 2013. godine u borbi protiv terorizma.

Foto: Tanjug

On je rekao da ekonomska saradnja ne prati političke odnose i dodao da Egipat ima dobre građevinske kompanije koje rade širom sveta, naročito na izgradnji mostova, kanala i puteva, nadajući se skorom ulasku egipatskih kompanija na srpsko tržište.

U razgovoru je bilo reči i o saradnji u oblasti turizma i uspostavljanju redovne avio linije Beograd-Kairo, a Vučić je uputio poziv predsedniku Egipta Abdelu Fatahu el Sisiju da poseti Srbiju.

#Aleksandar Vučić

#Egipat

#Ekonomija

#Sastanak

'