AKTUELNO

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je danas da u slučaju ukidanja viza građanima Kosova i Metohije mora da se prekine i sa diskriminatorskim tretmanom vlasnika srpskih pasoša u južnoj srpskoj pokrajini.

- Ukidanje viza, ako do toga dođe, mora da znači i konačan prestanak diskriminacije prema nosiocima srpskih pasoša na KiM, kojima je do sada na nepravedan način bilo onemogućeno da pituju u zemlje Ssnegena, samo zato što u delu o prebivalištu stoji da je pasoš izdala Koordinaciona uprava na KIM - rekao je Đurić.

Rekao je da će se srpska delegacija u razgovorima sa predstavnicima Brisela zalagati i insistirati da se ovaj diskriminatorni tretman okonča.

Kako je naveo, mnogi bi se iznenadili kada bi znali koliko pripadnika različitih naiconalnosti sa KiM koristi pasoše Srbije, a među njima su i političari i sportisti.

- To su sve naši građani i nema ničeg lošeg u tome - poručio je Đurić, te ponovio da je diskriminacija to što se građanima Srbije sa KiM onemogućava ulaz u pojedine države Sengena.

#Kim

#Kosovo

#Marko Đurić

#Srbija

#konferencija za novinare

'