AKTUELNO

Predstavnici srpskih političkih partija iz Crne Gore odazvaće se pozivu predsednika Srbije Aleksandra Vučića na sastanak u Beogradu, gde će, u nedelju, razgovarati o položaju srpskog naroda u Crnoj Gori, kao i položaju i imovini Srpske pravoslavne crkve, navode crnogorski mediji.

Prema saznanjima "Pobjede", od srpskog predsednika pozive su dobili Nova srpska demokratija Andrije Mandića, Demokratska narodna partija Milana Kneževića, Prava Crna Gora Marka Milačića, Srpski nacionalni savjet Momčila Vuksanovića, predstavnici Matice srpske, kao i predstavnici Srpske kuće.

Iz Kneževićevog DNP-a potvrđeno da će lider te stranke prisustvovati sastanku sa Vučićem.

- S obzirom na to da su odlukom Višeg suda predsedniku DNP-a vraćene putne isprave i omogućeno da napušta teritoriju Crne Gore uz obavezno petnaestodnevno javljanje u Centru bezbednosti, sastanku će u ime DNP-a prisustvovati Milan Knežević, kao i Predrag Bulatović i Vladisav Bojović - saopšteno je iz DNP-a.

Iz Nove srpske demokratije za Pobjedu nisu precizirali ko će ići na sastanak u Beograd i nagalšeno je da će se danas odrediti konačan sastav tima.

"Dnevne novine" tvrde da će na sastanak otputovati i predsednik Srpskog nacionalnog saveta Momčilo Vuksanović, dr Vladimir Božović, predsednik Matice srpske u Crnoj Gori i Marko Milačić, predsednik Prave Crne Gore.

Milačić je potvrdio "Dnevnim novinama" da je dobio poziv predsednika Srbije da prisustvuje obeležavanju godišnjice pogroma u akciji Oluja, u Bačkoj Palanci, kao i poziv da prisustvuje sastanku u Beogradu.

- Kao i prošle godine, kada sam prisustvovao sastanku u Novom Sadu, i sada ću se sa zadovoljstvom odazvati, jer verujem da je to veoma važno ne samo za položaj Srba u Crnoj Gori već i za unapređenje odnosa između dve zemlje.

- Na sastanku ću, između ostaloga, prezentovati viziju razvoja odnosa dve države, položaja Srba u Crnoj Gori, koncepta unutar-pravoslavnog pomirenja, kao i pune demokratizacije Crne Gore i najboljih regionalnih odnosa, ali na bazi savremenog pristupa ovim pitanjima, koji se moraju temeljiti na novoj generaciji političara bez političkih mrlja i modernom pristupu - kazao je Milačić "Dnevnim novinama“.

#Aleksandar Vučić

#Crna Gora

#Sastanak

'