AKTUELNO

Aleksandar Đurđev ističe da su skandalozni načini obmanjivanja javnosti i optužbe na račun predsednika i Vlade koji se trude da sačuvaju KiM.

Pojedinačne izjave sveštenstva na Kosovu i Metohiji (KiM) koje nisu u skladu sa stavom države Srbije, Srpske pravoslavne crkve (SPC) i srpskog patrijarha Irineja, nisu ništa drugo nego direktno mešanje u politiku i destabilizovanje političke situacije u našoj zemlji – izjavio je Aleksandar Đurđev, predsednik Srpske lige (SL), povodom napisa igumana manastira Visoki Dečani, Save Janjića da ga optuživanje crkvenih velikodostojnika za ''agenturno delovanje'' ''nedoljivo podseća na ne tako davni, sličan i prepoznatljiv rukopis'', aludirajući na umešanost Srbije i srpskih vlasti u ubistvo Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici.

Skandalozno je na koje načine se obmanjuje javnost i iznose teške otpužbe, bez ikakvih dokaza, na račun predsednika Srbije i Vlade Srbije koji čine nadljudske napore da sačuvaju KiM u sastavu Srbije, ali i da zaštite imovinu srpskog naroda, države i crkve u južnoj srpskoj pokrajini – kaže Đurđev, dodajući da šiptarski plaćenici nemaju nameru da odustanu od brutalne i organizovane hajke koja se vodi protiv Srbije, njenog predsednika i Vlade, samo da bi ostvarili ciljeve albanskih terorista u Prištini.

Pročitajte još: VUČIĆ: Mnogo toga teškog je pred nama u septembru. Konačnu odluku o Kosovu će doneti NAROD, ukoliko uopšte dođemo do rešenja!

#Kosovo

#Sava Janjić

'