AKTUELNO

Predsednik Srpske liste Goran Rakić apelovao je danas na međunarodne i privremene institucije u Prištini da pronađu počinioce ubistva dece u Goraždevcu i svih ostalih zločina počinjenih u periodu od 1999. godine od kada su i prisutni na Kosovu i Metohiji.

Rakić je u pisnoj izjavi dostavljrenoj medijima naveo da su predstavnici srpskog naroda "duboko razočarani" što ni posle 15 godina počinioci zločina u Goraždevcu nisu pronađeni i izvedeni pred lice pravde.

- Ubice nam ostaju nekažnjene, a ubistava, napadi, pretnje, krađe srpske imovine sve su učestalije. Gotovo svakodnevni napadi, poput onog jučerašnjeg u Žaču, jasni su pokazatelji da je na ovim prostorima vrlo teško izgraditi poverenje i obezbediti trajni mir za srpsku zajednicu zašta se država Srbija upravo i zalaže u pregovorima Beograda i Prištine - naveo je Rakić.

Rakić je kazao da je reakcija međunarodnih institucija i Prištine i pronalaženje počionicoa zločina jedini način da srpska zajednica opstane na Kosovu i izgradi svoju sigurnu budućnost.

#Goran Rakić

#Kosovo

#Srpska lista

#Zločin

'