AKTUELNO

Potpredsednik glavnog odbora SNS Miloš Vučević reagovao je danas na otvoreno pismo koje je bivši gradonačelnik Novog Sada Borislav Novaković uputio predsedniku Srbije i poručio mu (Novakoviću) da će Žeželjev most biti otvoren nakon konačnog završetka radova.

On je u saopštenju za medije odgovorio na optužbe Novakovića da se most ne otvara za saobraćaj, jer se čeka datum "koji se uklapa u Vučićev raspored" i naveo da je jedini razlog za čekanje odgovornost vlasti u Novom Sadu koja poštuje sve građevinske procedure.

Vučević je rekao da su ovakve optužbe Novakovića želja pojedinaca da svojim neodgovornim postupcima lične interese stave ispred inetresa svih građana Srbije.

Kako kaže, činjenica je da je Novi Sad ostao bez Žeželjevog mosta pre skoro dve decenije, kao i da je ugovor o izgradnji mosta potpisan 2011. godine, ali i da je te godine ugovor sačinjen od "niza loših uslova kako za Grad Novi Sad, tako i za samu državu".

- Ugovor je zapravo potpisan rukom onih koji su danas našli za shodno da javno upiru prstom na predsednika Srbije i tim koji je uz njega. Pajtić, Djilas, Jeremić zapravo je tim koji je u saradnji sa njihovim poslušnim kadrom Borom Soluncem, napravio ovaj ugovor, a u skladu sa svojim prepoznatljivim načinom rada - pljačkanjem građana Srbije - navodi Vučević u saopštenju.

Dodao je da su predstavnici prethodne vlasti direktno odgovorni za kašnjenje u realizaciji ugovora, te da su ostavili zatvoren most, kao i mnogo prepreka i problema koje je Grad uz podršku države uspeo da reši.

- Svestan sam, a zajedno sa ostalim građanima Srbije i svedok sam, da su političari poput Pajtića, Djilasa, Obradovića, Jeremića i Novakovića navikli da predstavljaju nedovršene projekte i smeškaju se na slikama iza kojih stoje nepotpuna dela sa mnogo propusta, bez dozvola i adekvatne dokumentacije - ističe on.

Kako navodi, SNS je prethodnih godina, pa i sada dokazala da je iza nje odgovorno i sistematično postupanje koje je i ovaj put na delu.

- Tek nakon završetka svih potrebnih radova, Zzeželjev most će biti pušten u rad, na moje veliko zadovoljstvo, građani Novog Sada imaće na raspolaganju ono što su svi pomenuti političari pokušali da im uskrate raznim opstrukcijama - zaključio je Vučević.

#Miloš Vučević

#most

'