AKTUELNO

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Milenko Jovanov kaže da nisu za poređenje rezultati rada Jorgovanke Tabaković s onim što sa srpskom ekonomijom uradila Demokratska stranka, koja u nedostatku argumenata, tvrdi, jedino može da napada i blati druge.

Reagujući na poziv DS Agenciji za borbu protiv korupcije da ispita prihode i tokove novca guvernerke NBS, Jovanov poručuje demokratama da objave imovinu svojih funkcionera i kažu kako je stečena.

- Neka u tome krenu od njihovog nekadašnjeg lidera, a sadašnjeg vlasnika Dragana Đilasa, zatim i Vuka Jeremića, Dragana Šutanovca, Dušana Petrovića, Dušana Elezovića i ostalih perjanica našeg propadanja - kaže Jovanov u saopštenju dostavljenom medijima.

On dodaje i da samo letimično poređenje rezultata rada Jorgovanke Tabaković sa katastrofom koju je srpskoj ekonomiji napravila Demokratska stranka pokazuje da je DS kurs dinara od 78 dovela do 120 dinara, a da je danas stabilan...

Navodi i da je inflacija bila 12,9 odsto, a danas je 2,4, da je rast rast BDP bio minus 3,1, a danas je 4,4 odsto, da je javni dug u vreme DS iznosio 70 odsto BDP i da su državu doveli na korak od bankrotstva.

Danas je, dodaje, javni dug 58 odsto BDP i ispod je nivoa Mastrihta, a državni budžet u suficitu je za 410 miliona evra.

#Demokratska stranka

#Jorgovanka Tabaković

#Milenko Jovanov

'