AKTUELNO

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je posle današnje izjave hrvatskog premijera Andreja Plenkovića potpuno jasno da oni koji su protiv Srbije čine sve što je u njihovoj moći da ne dođe do bilo kakvog rešenja koje bi značilo više stabilnosti i mira i poručio mu da nije pozvan da određuje granice Srbije.

- Posle današnje izjave hrvatskog premijera Plenkovića, potpuno je jasno da svi oni koji su i inače protiv Srbije, svoj stav potvrđuju i time što su protiv sporazuma Srba i Albanaca i čine sve što je u njihovoj moći da ne dođe do bilo kakvog rešenja koje bi značilo više stabilnosti i mira - rekao je Stefanović u izjavi Tanjugu.

Stefanović navodi da Andrej Plenković nije usamljen u davanju takvih izjava u regionu, a da "nažžalost, često u ovakvim stavovima i izjavama i Plenković i Zvizdić i svi ostali, saveznike pronalaze u delu domaćih političara, koji te stavove brane kao svoje".

- Pozivam Andreja Plenkovića da nam više ne pomaže, pošto smo jasno videli 2008. godine koliko dobro misle Republici Srbiji i koliko se čvrsto drže stavova Badinterove komisije. Nemojte vi da određujete granice Srbije, pošto za to niste ni pozvani niti to možete, a molim i sve druge u regionu, da u koliko ne mogu da nam pomognu, da nam i ne odmažu. Uveren sam da je posle ovakvog stava Andreja Plenkovića, svima u Srbiji jasno ko u našoj zemlji stvarno štiti nacionalne interese našeg naroda, a ko je protiv njih - zaključio je Stefanović.

#Andrej Plenković

#Granica

#Kosovo

#Nebojša Stefanović

'