AKTUELNO

Sagovornici Televizije Pink ocenili su danas da pretnje predsednika kosovske skupštine Kadrija Veseljija uoči planirane posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kosovu i Metohiji treba shvatiti ozbiljno i poručili da “moramo biti spremni na sve”.

Potpredsednik Narodne skupštine Vladimir Marinković ocenio je gostujući u emisji “Novo jutro” da svi treba ozbiljno da shvatimo pretnje predsedniku Vučiću koje stižu iz Prištine, i to ne samo službe bezbednosti iako je, kaže, siguran da će i MUP i Ministartsvo odbrane čvrsto stati iza predsednika i znati šta da radi u bilo kojoj situaciji.

- To važi i za nas koji se bavimo politikom, medije i sve one koji učestvuju u nekom političkom javnom životu. Ovde se vidi jasna namera albanskih separatista i njihovih lidera - naveo je Marinković.

- Moramo biti spremni na sve, Srbijia je ozbiljna država koja će znati da zaštiti predsednika - podvukao je on.

Kako je dodao, iza pretnji ne stoje veselji i kosovska vlada, već njihovi sponzori.

- Uplašili su se jer Srbija u poslednjih nekoliko mescvi dobija podršku glavnih svetskih igrača za mirno rešenje između Srba i Albanaca, za koje se zalaže Vučić. Njima ne odgovra mir, već zamrznuti konflikt kao i nekim strankama u Srbiji - dodao je Marinković.

Da pretnje treba shvatiti ozbiljno smatraju i novinar dnevnog lista "Večernje novosti" Dragan Vujičić i urednik dnevnog lista "Srpski telegraf" Dražen Ostojić, koji se nadaju da će poseta predsednika Srbije Kosovu i Metohiji ipak biti realizovana.

#Aleksandar Vučić

#Pretnja

#Priština

'