AKTUELNO

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić ocenio je danas da je obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Kosovskoj Mitrovici bio veličanstven skup, čiji će se odjek, kaže, videti tek narednih dana i meseci.

Simić je, istakao da je to bio miting mira, na koji je došlo više desetina hiljada Srba sa Kosova i Metohije koji su izašli da razmišljaju o budućnosti.

- Budućnosti, u kojoj je predsednik Vučić čvrsto obećao, a mi Srbi na Kosovu i Metohiji njemu najviše verujemo, da će biti više novca, ulaganja, radnih mesta - objasnio je Simić.

Podsetio je da je spomenuta Trepča sa ulaganjima od 13 miliona evra, bolnica, i ulaganja u mala i srednja preduzeća, te pomoć svim javnim institucijama Srbije na Kosovu i Metohiji.

Ponovio je da se radilo o veličanstvenom skupu kakav se nije mogao videti više decenija na Kosovu i Metohiji.

- S druge strane svi oni, koji su sa nekakvim pričama pokušavali da podele Srbe na Kosovu i Metohiji, mogli su da vide da je predsednik Vučić ovim skupom još čvršće ujedinio Srbe u pokrajini, pre svega u uverenju da Srbija nastavlja da bude prisutna na Kosovu, da će još jače i više pomagati opstanak našeg naroda na ovim prostorima - ukazao je on.

Kazao je da se još uvek čeka jasna reakcija međunarodnih predstavnika na blokadu puteva.

- Dok s jedne strane imate ispruženu ruku predsednika Vučića, kako bi se napokon uspostavio mir na ovim prostorima i eventualno pronašao taj kompromis, s druge strane imate barikade, napade i na novinare koji su izveštavali sa lica mesta, sprečavanje predsednika da obiđe Srbe u selu Banje. To potvrđuje da Albanci nisu spremni na dogovor, da ispružena ruka predsednika ruka mira ostaje u vazduhu, jer s druge strane nema nijednog Albanca koji bi bio dostojan da uđe u tu priču i omogući postizanje mira - naglasio je Simić.

On se osvrnuo i na kritike opozicije u Beogradu, ocenom da bi njihove izjave bile smešne, da nisu žalosne.

- Stoji činjenica da se samo lepo može ružiti. Izjave 'Saveza protiv Srbije' ne mogu da umanje veličanstven skup. Građani su oduševljeni, ohrabreni. Pune ulice Kosovske Mitrovice potvrđuju da su poruke bile jake, i uveren sam da će se ođek tek primetiti u narednim danima i mesecima koji dolaze - zaključio je Simić.

#Igor Simić

#Kosovska Mitrovica

'