AKTUELNO

Američki ambasador u Beogradu Kajl Skot rekao je danas da će Amerika podržati svako rešenje Kosova i Srbije za koje će se smatrati da gradi stabilnost u regionu.

Skot nije želeo da odgovori ni potvrdno ni odrečno na pitanje da li izjava senatora Rona Džonsona da Amerika nije podvukla crvenu liniju kada je reč o promeni granica, znači da bi SAD podržale takvo rešenje.

- Ja mislim da je sad najvažnije ne da ja kažem da ili ne, nego da Srbija i Kosovo dođu do dogovora. Posle toga mi ćemo sigurno gledati taj dogovor pozitivno ako je to dogovor između partija u konfliktu, ali na kraju krajeva naša ocena će biti da li će taj dogovor, kakav god on bude, izgraditi stabilinost u regionu, i u Srbiji i na Kosovu, ali u stvari u celom regionu - rekao je Skot.

On je ocenio da nije uvek pametno određivati rokove.

- Dok traju pregovori nije uvek pametan korak reći do ovog datuma morate odlučiti i nakon toga nema ništa, jer ako se ne stigne zbog nekog problema šta onda. Mislim da treba da rešimo ovaj problem nekada, zašto ne sada - rekao je američki ambasador posle akcije davanja krvi povodom obeležavanja godišnjice terorističkih napada na SAD 11. septembra 2001. godine.

#Amerika

#Kajl Skot

#Srbija

#ambasador

'