AKTUELNO

Lider Nove stranke ne bira sredstva i način da vređa aktuelnu vlast, a i sve građane Srbije.

U Skupštini Srbije danas su tokom rasprave o amandmanima na izmene i dopune Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju poslanici opozicije i vladajuće većine polemisali o tome ko je više štete naneo Srbiji. Tada je predsedavajući  Veroljub Arsić izrekao opomenu predsedniku Nove stranke Zoranu Živkoviću jer je dobacivao.

Živković je naveo da su laž priče o velikim uspesima, napretku, penzijama za koje je najavljeno da će u jednom trenutku biti veće.

Živković tvrdi da je vlast nakon 5. oktobra vratila sve dugove a tu se podrazumevaju penzije, porodiljska bolovanja, dečije dodatke i stara devizna štednja.

On je takođe i dodao  da su tada plate i penzije u Srbiji bile veće, a da su za vreme aktuelne vlasti penzioneri pokradeni.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević je rekao da je prosečna penzija 2009. godine bila 210,6 evra, 2011. godine 193, 2012. godine 208,8 evra, dok je danas 211,3 evra. Đorđević je dodao da će posle ukidanja zakona biće 228 evra i da je to  jedina i prava istina koju građani Srbije treba da znaju.

FILIPOVIĆ: Vučić je pokazao kako se vodi zemlja!

Poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Srbislav Filipović je rekao da su SNS i predsednik Aleksandar Vučić u prethodnih šest godina vlasti pokazali kako se  vodi zemlja. On je takođe i rekao da je bivša vlast već 12 godina zatvarala firme, otpuštala radnike. Danas penzioneri zato i podržavaju u tolikom broju SNS i Aleksandra Vučića, a vi pogledajte podršku koju imate na izborima, ona se meri statističkom greškom, rekao je Filipović.

Živković je istakao da je bio van politike od 2004. do 2012. godine "dok se zlo u pravom obliku nije ponovo vratilo" i tada je ponovo počeo da se angažuje.

- Slažem se sa vama da su rejting stranke koju vodim i njeni rezultati na izborima drastično manji nego što su vaši rezultati, ali verujte i Hitler je imao odlične rezultate u Nemačkoj pred početak Drugog svetskog rata -  rekao je Živković. Arsić je rekao Živkoviću da će sledeći put ako bude veličao životno delo Hitlera dobiti opomenu.

Živković je Arsiću odgovorio da nije razumeo ono što je hteo da kaže. To je najgora moguća uvreda. Ja sam uvredio Hitlera gore nego što ga je istorija, dobacio je Živković, a zatim mu je Arsić izrekao opomenu zbog dobacivanja. Filipović je rekao da "potpuno bolestan čovek može danas da poredi Hitlera sa onim što imamo u Srbiji".

#Skupština Srbije

#Zoran Živković

'