AKTUELNO

Vuk Jeremić je vrhunska štetočina, kaže potpredsednica Vlade Srbije i članica Predsedništva SNS, Zorana Mihajlović, i dodaje da je lider Narodne stranke poslednjim optužbama na račun predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić još jednom pokazao da ne želi dobro svojoj zemlji.

- Da želi dobro svojoj zemlji, Jeremić bi 'doživotno pravo da prisustvuje zasedanjima Generalne skupštine UN', kojim se hvali, iskoristio da ojača, a ne da oslabi poziciju Srbije. Ali, od vrhunske štetočine, koja je inicijativom Međunarodnom sudu pravde već udaljila Kosovo od Srbije, ne možemo očekivati ništa drugo, nego da on bude prvi koji će kritikovati srpsku premijerku zbog zalaganja za kompromis u vezi s pitanjem Kosova - ocenila je Mihajlovićeva, navodi se u saopštenju.

Ona ističe da se, u trenutku kad ceo svet podržava napore da se dijalogom dođe do kompromisnog rešenja kosovskog pitanja, Vuk Jeremić otvoreno stavlja na stranu onih snaga koje pokušavaju da taj proces, koji je važan za stabilnost i budućnost regiona, vrate unazad.

- Vuk Jeremić još jednom je potvrdio da su mu lični i partijski interesi važniji od interesa Srbije. Da je drugačije, Jeremić bi osudio demonstraciju sile Hašima Tačija i upad na jezero Gazivode, umesto što napada srpsku premijerku i predsednika - rekla je Mihajlovićeva.

#Vuk Jeremić

#Zorana Mihajlović

'