AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa šefom ruske države Vladimirom Putinom.

Predsednik Putin srdačno je dočekao predsednika Vučića, rekavši da je Rusija spremna da razgovara o svim pitanjima. Na početku razgovora ruski lider sa zadovoljstvom je konstatovao stalan rast robnog prometa između dve zemlje, kao i ruskih ulaganja u srpsku privredu. - I siguran sam da ćemo morati da razgovaramo o situaciji u regionu - dodao je Putin.

Foto: TvPink Printscreen

- Srbija ostaje posvećena principu neutralnosti u vojnoj sferi - izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Srbija kao nezavisna i slobodna zemlja će održavati vojnu neutralnost, i mislim da je danas Srbija  jedina zemlja na zapadnom Balkanu sa ovom definicijom - rekao je Vučić.   - - Znate da je situacija u regionu dosta složena, Srbija ima određen stav. I, uprkos našoj želji da dođemo do kompromisa i održimo mir i stabilnost, mi smo daleko od bilo kakvog rešenja za pitanje Kosova i Metohije - rekao je predsednik Vučić.

Foto: Tanjug

Srpski lider je rekao da je njegova zemlja zahvalna za podršku interesa Rusije u uslovima kada je beogradski dnevni suočen sa brojnim provokacijama

- Moram da izrazim svoju duboku zahvalnost Vama lično, gospodine predsedniče, za jaku poziciju koju držite u odbrani međunarodnog prava i vitalnih nacionalnih i državnih interesa Republike Srbije" - Vučić upućen Putinu.

On se osvrnuo i na ekonomske teme, uzevši u obizr činjenicu da su Srbija i Rusija do sada uspešno sarađivale.

Foto: TvPink Printscreen

- Očekujem da nastavimo ekonomsku saradnju, kojom smo do sada svi zadovoljno - istakao je predsednik.

Foto: Tanjug

Vučić je predsenika Putina pozvao u posetu u Beograd naglasivši da bi njegova poseta bila velika čast. Predsednik je Putinu poklonio i knjigu ruskih autora "Moja prekrasna Srbija".

Inače, svi ruski mediji objavili su vest o poseti Aleksandra Vučića Moskvi, i njegovom susretu sa predsednikom Putinom.

#Aleksandar Vučić

'