AKTUELNO

Narodni poslanik skupštinskog Odbora za obrazovanje Muamer Zukorlić dobio je služžbeno obezbeđenje zbog pretnji likvidacijom, koje mu je putem društvenih mrežža uputila teroristička organizacija ISIS (Islamska držžava).

Proteklih godina spisak štićenih osoba je prepolovljen, ali je Zukorlić jedan od retkih koji su dodati na spisak, navodi list i pozivajući se na neimenovani izvor, dodaje da je povod za obezbeđenje - poziv na njegovu likvidaciju, piše Blic.

Na portalu "Rumi", koji je pod kontrolom Islamske držžave, objavljen je tekst u kojem se poziva na smrt Zukorlića, ali i još nekoliko verskih autoriteta iz Bosne i Hercegovine.

- Pretnje Zukorliću nadležžne srpske služžbe su ozbiljno shvatile, zato je i dobio služžbeno obezbeđenje. Pitanje je do kada će ono trajati, jer u većini slučajeva je mnogo lakše dati nekome obezbeđenje nego ga posle povući. Takva odluka povlači veliku odgovornost, pošto se i donosi na osnovu ozbiljnih procena. Druga je stvar što neki obezbeđenje shvataju kao statusni simbol pa te ljude koriste i kao nosače - navodi neimenovani izvor.

Kako list navodi, ovu informaciju je potvrdio i sam Zukorlić.

- Obezbeđenje sam dobio zbog ugrožžene bezbednosti, zbog pretnje ubistvom ISIL-a. Preteći video klip objavljen je putem Fejsbuka - rekao je Zukorlić.

#Muamer Zukorlić

#Pretnja

'