AKTUELNO

- Očekujem od nadležžnih organa da hitno reaguju na otvorene pretnje smrću predsedniku Aleksandru Vučiću i premijerki Ani Brnabić, izjavio je večeras potpredsednik Glavnog odbora SNS Marko Đurić.

On je rekao da pozivi na nasilje sa kojima je bez ikakvog ustezanja i ograde u javnost izašao narodni poslanik Dveri Srđan Nogo jesu, kako kaže, nesumnjiv napad na držžavu i društveni poredak.

- Posle poziva na silovanje premijerke upućenih iz Saveza za Srbiju, od kojeg se niko iz tog bloka do danas nije izvinio predsednici vlade i javnosti, sa iste adrese stigao je otvoreni poziv na prevrat i pogubljenje demokratski izabranih predstavnika vlasti, na šta bi, za početak, morao da reaguje parlament čiji je Nogo član - ukazao je Đurić u saopštenju.

On je upozorio da je opozicija u Srbiji olako počela da preti silovanjima i vešanjima, ohrabrena činjenicom da, kako kaže, nivo demokratije i ličnih sloboda nikada nije bio veći nego od trenutka kada je na vlast u ovoj zemlji došla Srpska napredna stranka, ali ističe da je tako nešto nedopustivo u bilo kojoj demokratskoj držžavi.

- Stepen nekulture i agresivnosti koji gotovo svakodnevno pokazuju predstavnici Saveza za Srbiju je prešao sve granice tolerancije jedne umerene i demokratske vlasti, i u interesu građana i države konačno se mora povući crta između slobode govora i divljaštva - istakao je Đurić.

On je poručio i da građani Srbije moraju odlučnom reakcijom držžave da budu ospokojeni i uvereni da "bahati nasilnici iz Saveza za silovanje i linč nikada neće biti u prilici i da realizuju svoje pretnje".

#Marko Đurić

#Srđan Nogo

'