AKTUELNO

Opštinski odbor Srpske napredne stranke Surčin najoštrije je osudiio je pretnje koje su članovi opozicionog Saveza za Srbiju uputili predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i premijerki Ani Brnabić i pozivaju nadležne institucije da reaguju.

U saopštenju tog opštinskog odbora SNS se navodi da poltroni Đilasa, Jeremića i Obradovića, koji rukovode "pljačkaškim savezom: sramnim izjavama pokazuju sliku njihove politike".

Oni, navodi se, brutalnim pretnjama pozivaju na puč, rušenje temelja države, stvaranja anarhije, silovanje, ubijanje i vešanje svih koji ne dele njihovo mišljenje.

Poručuju da je Srbija odavno izašla iz vremena kada su se politički problemi i dolazak na vlast rešavali na ovaj način.

Srbija je, kažu. danas mesto gde možete slobodno da iznosite svoje političke stavove, i da ih zastupate ali nikome ne smete da pretite.

- Iznošenje pretnji predstavnicima najviših organa Srbije je krivično delo i zbog toga verujući da smo pravna država u kojoj postoji vladavina prava pozivamo sve nadležne organe, poštujući njihovu samostalnost i nazavisnost, da pravovremeno reaguju i sankcionišu ove pretnje - navodi se u saopštenju.

Ovaj opštinski odbor SNS je poručio da najoštrije osuđuje govor mržnje i ovakav način političke komunikacije sa političkim neistomišljenicima pružajući punu podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i premijerki Ani Brnabić.

#SNS

#Surčin

'