AKTUELNO

Sve dok mi čekamo, oni će ovako da se ponašaju. Sve što se dešava u poslednje vreme jeste podizanje puške ka srpskom narodu na Kosovu, rekao je odgovorni urednik "Srpskog telegrafa" Boris Vuković.

Pre nekoliko dana, nadomak Peći na Kosovu i Metohiji, kamenovana su dva autobusa sa vernicima iz Beograda, koji su se vraćali iz posete crkvi Bogorodice hvostanske.

Vuković je rekao da igrom slučaja zna te koji su organizovali taj put vernika do srpskih svetinja na KiM.

- Bio sam na vezi sa ljudima, koji su mi ispričali da su bukvalno kada su prolazili kroz to mesto, videli ljude kojis u stajali sa kamenjem u rukama, ljudima u autobusu su rekli da legnu, kako ih ni na koji način ne bi povredili. To je veliki stres i užas - rekao je Vuković.

Kako kaže, mi smo prevazišli ove divljačke metode, ali on naglašava da je ovo poruka za one koji ne žele dijalog.

- Sve dok mi čekamo, oni će ovako da se ponašaju. Sve što se dešava u poslednje vreme jeste podizanje puške ka srpskom narodu na Kosovu - rekao je Vuković.

Foto: TvPink Printscreen

Ivan Jovanović, šef deska u "Blicu", rekao je da srpskom narodu na Kosovu stalno "visi nevidljivi mač" nad glavom.

- Narod na Kosovu živi kao u Geto-u, i zato treba što pre završiti pitanje Kosova, u smislu pregovora. Treba nekako konačno razrešiti i tim ljudima omogućiti mirne dane - rekao je Jovanović.

Žarko Rakić, glavni i odgovorni urednik "Politike", istakao je da je napad na autobus sa srpskim turistima još jedan dokaz da više nema normalnog života za Srbe na Kosovu.

- Očekivao sam iz Brisela neku reakciju. Ali ovog puta je i to izostalo, bez obzira što su njihove reakcije i do sada vređale. To će se sve obiti o glavu Evropi. Mi znamo šta se sve radi na Kosovu, i sve će to da se izveze u Evropu - rekao je Rakić.

U isto vreme u Japanu, naše odbojkašice, prethodnih nekoliko dana, bile su bitku za svetsko zlato, koju su uspešno izvojevale i prvi put u istoriji stale na sam tron svetkse ženske odbojke.

- Srpske odbojkašice su ulepšale našu svakodnevnicu koja je često obojena crnim i sivim bojama, njihova sreća, šarm, a pre svega kvalitet, su nešto što nam je donelo veliku sreću. Mislim da je ovo što im se događa potpuno zasluženo. Takođe, spomenuo bi hi trenera Terzića, koji je pokazao da se kontinuitet, vera i rad moraju isplatiti - rekao je Jovanović.

Foto: TvPinkPrintscreen/Clip.rs

Kako kaže, nada se da ćemo ih i 2020. isto ovako dočekati sa još lepšim osmesima i još vedrijem izdanju.

- Malo je stvari u kojima Srbija može da se pohvali da je najbolja na svetu, a ovo je jedna od retkih. Devojke zaslužuju mnogo više od naslovnih strana. Moramo da im posvetimo puno pažnje i kao država i kao mediji, a oni će nam donositi još više radosti - rekao je Rakić.

Vuković je podsetio da je selektor Terzić jedan od glavnih tačaka.

- Kad pogledate spoj iskustva i mladosti, želje i strasti, nekako je sve došlo kao jagoda na vrhu torte. One su složne i izgleda da je to recept za uspeh. One “ginu” na tom terenu i rezultat mora doći - rekao je Vuković.

#Boris Vuković

#Kosovo i Metohija

#Novo jutro

'