AKTUELNO

Nama je u interesu da bar najmanje 50 država glasa protiv ulaska KiM u Interpol. Tamo se dešavaju strašne stvari. Imamo informacije da su spremili mito za glasove, rekao je novinar dnevnog lista "Politika" Aleksandar Apostolovski za NOVO JUTRO televizije Pink.

Takozvana samoproglašena država Kosovo želi članstvo u Interpol, kako bi pokazali da je pitanje statusa KiM rešeno. Oni su  izdvojili  milione evra kako bi postalo deo te međunarodne organizacije.

Novinar dnevnog lista "Politika" Aleksandar Apostolovski, rekao je da je to još jedan od načina vlasti u Prištini kojim žele da prodru u što više međunarodnih institucija i time legitimišu svoju samoproglašenu nezavisnost, pri čemu napominjući da je Interpol jedan od njihovih najdražih institucija.

- Međutim, to će stvoriti velike probleme, posebno zbog toga što će, očigledno, kosovske vlasti zloupotrebljavati tu činjenicu i stavljati Srbe na listu, što će stvarati posebnu konfuziju - rekao je Apostolovski.

Kako kaže, konfuzno je to što je i pet sadašnjih članova kosovske vlade optuženo za različita krivična dela.

- Upravo se vodi diplomatska bitka kako do toga ne bi došlo, jer je razloga mnogo za to. Pokazalo se da tamo vladaju organizovani kriminal, nerazjašnjena ubistva - rekao je Apostolovski.

Foto: TvPink Printscreen

Urednik dnevnog lista "Srpski telegraf" Dražen Ostojić, rekao je da je jedino što raduje, što su ih svake godine odbijaju.

- Očigledno im je ponestalo para za korupciju, i sada, kada je došao na red Interpol, ili se nema više para za to lobiranje, ili je došlo do toga da pare više ne mogu da im završe to što su očekivali. Vidimo to i na nekim drugim segmentima - rekao je Ostojić.

On je rekao da je o njihovom legitimitetu suvišno i pričati.

- To je na tragu priče da su i Haradinaj i Tači i Veselji bili na Interpolovoj poternici. I sada hoće da imaju legitimitet da oni nekoga stave na tu listu. Nama je u interesu da bar najmanje 50 država glasa protiv. Tamo se dešavaju strašne stvari. Imamo informacije da su spremili mito za glasove - rekao je Apostolovski.

Kako kaže, oni će ukoliko uđu sigurno posle gađati i UN.

Foto: TvPink Printscreen

- Mislim da izjavu američkog ambasadora treba prihvatiti dobronamerno. Naravno da se sa tim neće složiti porodice poginulih u NATO bombardovanju. Ali , u svakom slučaju svaka vrsta dobronamerne izjave koja bi vodila resetovanju odnosa između Srbije i Amerikanaca, nije loša - rekao je Apostolovski.

Urednik političke rubrike dnevnog lista "Informer" Milan Dobromirović, rekao je da je ohrabljujuće što je Skot prvi američki zvaničnik koji je javno rekao da je NATO agresija, bila upravo to.

- Treba raditi na onome što je konkretno. Pretrpeli smo ogromne ljudske žrtve - rekao je on.

#ALEKSANDAR APOSTOLOVSKI

#Interpol

#Kosovo i Metohija

#Priština

'