AKTUELNO

Deveti sastanak Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje Evropska unija-Srbija (POSP) održaće se sutra i u utorak.

Sastanak će otvoriti kopredsedavajući POSP-a, predsednik delegacije Evropskog parlamenta Eduard Kukan i predsednik delegacije Narodne skupštine Vladimir Orlić, najavljeno je iz Skupštine Srbije.

U uvodnom delu, izlaganja će imati Jadranka Joksimović, ministarka za evropske integracije, Nikolaus Luteroti, ambasador Austrije u Srbiji, u ime zvaničnog predsedavanja Savetu EU i Sem Fabrici, ambasador EU u Srbiji.

Tokom dvodnevnog sastanka poslanici će razgovarati o situaciji u pogledu pregovaračkih poglavlja 23 i 24 (uključujući pravosuđe, ustavne reforme, osnovna prava, slobodu medija i profesionalizam), o ekonomskom razvoju, razvoju događaja u dijalogu između Beograda i Prištine, spoljnoj, bezbednosnoj i odbrambenoj politici i saradnji, pretpristupnoj pomoći EU Srbiji i predstavljanju benefita EU građanima, kao i o svim ostalim aspektima odnosa između EU i Srbije, koji su značajni za dalji tok procesa evropskih integracija.

#Sastanak

#parlament

'