AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika, Goran Vesić, je za Nacionlani dnevnik rekao da je svaki posao Dragana Đilasa način da lično zaradi.

Goran Vesić, koji je danas obišao Sajam knjiga koji je u toku, ovim povodom prokomentarisao je činjenicu da bi o poslovanju Dragana Đilasa upravo mogla da se napiše knjiga. On je izjavio da bi ta knjiga bila bestseler.

- Svi odlično znaju kako se upravljalo medijima dok je Dragan Đilas bio na vlasti. Đilas priča izbornim uslovima i o ravnopravnosti u medijima. Zar stvarno mislite da su građani zaboravili kako su izgledali mediji dok je on bio gradonačelnik beograda - pita se Vesić.

- Pokojna Verica Barać, predstavnica savetnica za borbu protiv korupcije, napisala je tada izveštaj u kojojem ga optužuje za monopol koji drži o prodajnim sekundima u medijima. Pa bio je suvlasnik dnevnog lista kao državni fukniconer. Da ne pričamo o tome da je radio sa Javnim servisom, gde je prodavao sekunde. Promet mu je bio preko 70 miliona evra - kazao je Vesić ističući da u vreme dok je Đilas bio gradonačelnik ni jedna negativna rečenica o njemu nije mogla da se pronađe u medijima.

Foto: TvPink Printscreen

- Danas u pojedinim medijima možete da vidite stalne napade na Aleksandra Vučića, njegovu porodicu i njegove saradnike. Kada Đilas govori o medijskim uslovima, on sanja slavne dane svoje prošlosti nadajući se da će se vratiti u vreme kada je on upravljao medijima i kada je rađeno kako je on tražio i naređivao. Mogu da vam kažem ispred SNS-a da mi nikada nećemo doći u situaciju upravljamo medijskom slikom - izričit je Vesić, dodajući da će mediji moći da rade slobodno, kao što i sada rade, a to znači u skladu sa svojom uređivačkom politikom.

- Dragan Đilas je klasičan primer političara koji se obogatio dok je bio na vlasti, priča nam kako je zaradio milone prodajući žvake, a svi znamo da su njegove firme preko 98 odsto prometa zaradile od 2004. godine, a 2016. godine, kada je otišao sa vlasti, prijavio je oko 24 milona evra, sam je prijavio to. Da ne pričamo o prometu firmi, i da ne pričamo kako je prošlo 70 miliona evra sarađivajući sa RTS-om sa sekundama. Način na koji je Dragan Đilas upravljao Beogradom je način na koji se zloupotrebljava državna funkcija - smatra Vesić, dodajući da je svaki posao Đilasa na štetu građana.

#Goran Vesić

'