AKTUELNO

Izjava poslanice Demokratske stranke Aleksandre Jerkov da je SNS uništila Vojvodinu te njeno pitanje kada će biti donet Zakon o finansiranju za SNS su izlišni, jer, kako kažu, i Jerkov dobro zna kako je izgledala Vojvodina nakon 16 godina vlasti DS-a, zbog čega joj poručuju da lekcije najpre podeli "svojima".

Poslanica SNS u pokrajinskoj skupštini Mia Strajin napominje da je od dolaska na vlast SNS u Vojvodini zaposleno nekoliko hiljada ljudi, da je Novi sad postao IT centar cele Srbije, da se otvaraju fabrike i u Zrenjaninu, Pančevu, Kikindi, Subotici, Sombor i da se ulaže u infrastrukturne projekte koji su već započeti i vidljivi građanima.

Ona kaže i da su građani 2016. jasno rekli šta misle o Demokratskoj stranci i poručili i Bojanu Pajtiću i njegovoj savetnici Aleksandri Jerkov ko je krao, privatizovao i uzurpirao Vojvodinu.

- Licemerno je da o kršenju bilo čijih prava lekcije drže oni čiji koalicioni partneri pozivaju na silovanje, vešanje, državni udar i koji predsednicu Vlade nazivaju kreaturom - kaže Strajin komentarišući ocenu Aleksandre Jerkov da se u aktuelnim izborima za nacionalne savete nacionalnih manjina krše osnovna prava tih manjina.

U tom kontekstu SNS podseća da je aktuelna većina donela odluku da se u Skupštini Vojvodine sva dokumenta prevode na sve službene jezike i time omogućila potpunu upotrebu jezika i pisama nacionalnih zajednica.

- A ako je Aleksandri Jerkov toliko stalo da drugima drži lekcije, neka onda počne od svojih koalicionih partnera iz Đilasove, Jeremićeve i Obradovićeve stranke - poručila je Strajin u saopštenju za medije.

#Aleksandar Jerkov

#SNS

'