AKTUELNO

Nebojša Čović, nekadašnji potpredsednik Vlade Srbije i predsednik Košarkaškog kluba Crvena zvezda, komentarišući skandal na svečanosti u Parizu rekao je da je lepo to što Figaro piše i što njihova javnost primećuje šta se dogodilo, ali da je to naknadna pamet.

- Lepo je to što se ambasador Francuske izvinio, ali to je sve naknadna pamet. Oni su pokušali da ponize Srbiju, ali ono što su uspeli je da osramote Francusku. Ja mislim da je to velika sramota za Francusku, koja je dobila privilegiju da obeležava 100 godina od Velikog rata. Priča oko abecednog reda pada u vodu - kazao je Čović za Novo jutro Televizije Pink.

Kako dodaje, element cinizma postoji i u tome gde je sedeo predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Pored svih gafova koji su napravljeni, on je sedeo na drugoj bini, da može da posmatra koja je skupina sa druge strane. Generalno, na političkoj sceni sveta ima puno klovnova - ocenio je Čović.

Foto: TvPink Printscreen

Prema njegovim rečima očigledno je raspored sedenja bila namerna provokacija.

- To je provokacija po sistemu igre na srpski mentalitet, da mi odreagujemo tako što ćemo napustiti svečanost i dobro je što Vučić to nije uradio. Nije tu bilo nekog velikog manevarskog prostora - naveo je Čović i dodao da je time obrukana ceremonija obeležavanja stogodišnjice od Velikog rata.

- Stavili su gubitnike u prvi red, Tačija kriminalca iza Putina, šta to znači? Tači i Kušner treba da objasne puno toga o Žutoj kući i trgovini ljudskim organima. Radio sam lično sa Kušnerom, to je jedan ekscentrični cinik, iskompleksiran i po vertikali i po horizontali. Tači je ženio ne samo njega, nego i Štajnera. Oni nađu te ženske mračne i lake - podsetio je Čović.

Milan Lađević, glavni urednik "Srpskog telegrafa" rekao je da u politici ne sme da radi emocija, već razum, i da mi treba da dočekamo Makrona na drugačiji način.

Foto: TvPink Printscreen

- Mi treba da pokažemo da nismo kao oni i da imamo drugačiju ideologiju. Ovo što je napravljeno vratilo im se kao bumerang jer sada svi pričaju o Srbiji i našim slavnim pobedama. Figaro je najtiražniji i najcenjeniji list, koji je baš pljunuo francusku vlast i Makrona, što su napravili ovakav gaf - naveo je Lađević.

On je istakao da je naša diplomatija tražila da sazna raspored sedenja na svečanosti, ali da su odbili da im dostave.

Robert Čoban, predsednik Color Press Grupe, izneo je skandaloznu teoriju Adema Vlasija.

Foto: TvPink Printscreen

- Pročitao sam da je Vlasi rekao da je Srbija bila na tom mestu u Parizu zato što je Francuska htela da kaže da je Srbija izazvala Prvi svetski rat.. To je najnovija teorija - ironično je rekao Čoban.

Više o pomenutim temama saznajte u videu koji sledi:

#Francuska

#Nebojša Čović

#Srbija

'