AKTUELNO

U novembru 2013. godine Beogradske elektrane imale su dug oko tri milijarde dinara Srbijagasu, a grad je elektranama dugovao oko 3,5 milijarde. Danas više nema nikakvog duga, rekao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić i ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić obišli su danas Beogradske elektrane kako bi se uverili da sve funkcioniše besprekorno.

Kako je Vesić za Pink telviziju rekao, želeli su da se uvere da su elektrane spremne za hladan talas koji je pred nama.

- Neophodno je da sistem funkcioniše na visokom nivou. Imamo 310.000 stanova koje grejemo u Beogradu, oko 17 milona kvadrata stambenog prostora, četiri miliona poslovnog prostora. Od tih 310.000 korisnika imali smo oko 309 žalbi u proteklom periodu, što samo govori da sistem dobro funkcioniše - rekao je Vesić naglasivši da se odmah reaguje čim se prijavi neki problem i dodao da je grejna sezona počela na vreme, 15. oktobra i da sve funkcioniše po planu.

Kako ističe, Beogradske elektrane su u novembru 2013. godine imale dug oko 3 milijarde dinara prema Srbijagasu, a sa druge strane grad je dugovao elektranama oko 3,5 milijarde za subvencionisano plaćanje građana koji plaćaju nižu cenu grejanja.

- Danas grad ne duguje ni dinar toplanama, a toplane ne duguju ni jedan dinar Srbijagasu. Mi smo jedna od retkih toplana u Srbiji koja izmiruje svoje obaveze - kaže Vesić poručivši Beograđanima da ne treba da brinu hoće li njihovi stanovi biti topli ove zime.

Vesić se zvahvalio Vladi Srbije, pre svega predsedniku Aleksandru Vučiću i ministru Antiću, koji su, kako Vesić kaže, uradili veliki posao da počne da se radi toplodalekovod Obrenovac - Beograd, koji bi po rečima Vesića trebao da bude gotov 2021. godine.

- To će nama omogućiti da iskoristimo toplu vodu za zagrevanje Novog Beograda i Zemuna i to će smanjiti potrošnju gasa za trećinu - rekao je Vesić.

On je naglasio da će grad sledeću godinu da iskoristi za početak projekta energetske efikasnosti čiji će nosilac biti toplane. Po njegovim rečima, trenutni cijlj Toplana je da se proširi broj korisnika.

#Beograd

#Goran Vesić

'