AKTUELNO

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Marko Đurić razgovarao je sa predsednikom Komisije za međunarodnu saradnju Generalnog saveta Jedinstvene Rusije Andrejom Klimovim o saradnji u narednoj godini i podizanju "stranačkih odnosa na strateški nivo".

U saopštenju SNS navodi se da je pokrenuta inicijativa da se posle sastanka predsednika Srbije i Rusije Aleksandra Vučića i Vladimira Putina u januaru 2019. godine organizuje i sastanak SNS i Jedinstvene Rusije na najviše partijskom nivou.

Foto: Tanjug

Đurić i Klimov su ocenili da Srbija i Rusija, kao i SNS i Jedinstvena Rusija kao vladajuće stranke, dele zajedničke vrednosti i da postoji potencijaln za produbljivanje saradnje.

Klimov je rekao da je Jedinstvena Rusija spremna da SNS ponudi strateško partnerstvo, "kakvo u ovome trenutku vladajuća ruska stranka ima samo sa nekoliko partija u svetu".

Foto: Tanjug

- Građani Srbije i njena vlada uvereni su da je težnja da se očuva i ojača saradnja Srbije i Rusije od obostranog interesa, a ključni podsticaj tome daju i izvanredni odnosi predsednika Vučića i Putina - rekao je Đurić.

On je izrazio zahvalnost Rusiji na doslednoj podršci Srbiji u nastojanjima da odbrani svoje državne i nacionalne interese.

Foto: Tanjug

#Aleksandar Vučić

#SNS

#Vladimir Putin

'