AKTUELNO

Legendarna srpska i jugoslovenska glumica Mira Banjac danas puni 90 godina, ali i dalje radi punom parom.

Poslednja diva filma i TV boravi u Sarajevu, gde snima film Pjera Žalice, a trenutno je gledamo u dve hit serije.

"Mislim da sam živela i da živim mali život. Nemam veliki život, ni glamur, ni bogatstvo. Ako mene pitate, zadovoljstvo je imati mali život i u njemu naći svoje vrednosti i ponuditi ih. I dalje razmišljam isključivo o budućnosti, na prošlost se ne osvrćem, jer naknadna pamet ništa ne popravlja", poručuje glumica puna vedrine.

Mira je otkrila tajnu svoje dugovečnosti.

- Samo rad. Kad ne budem radila, ja ću da uginem kao biljka koju nisu zalivali. Ako i jesam bolesna kod kuće, kad odem negde na snimanje, ne fali mi ništa. U tome nalazim eliksir, neku svoju snagu. Posao za mene nije kuluk, već terapija. Više molim boga da što duže radim nego da što duže živim. Drugo, spoznala sam da čovek ne sme odmah, kad ga nešto malo zaboli, da trči kod lekara u bolnicu. Morate se pomiriti sa svojim godinama, morate spoznati svoje telo. Moramo znati da bismo mu mogli pomoći. Treba naučiti kako da pomogneš sam sebi da bi mogao da pomogneš i drugima - objasnila je poslednja diva.

Trenutno u dve serije

Mira Banjac rođena je 4. novembra 1929. godine u Erdeviku, a njeno pravo ime je Mirjana T. Banjac. Čuvena glumica pripada prvoj generaciji glumaca koja je završila Pozorišnu školu u Novom Sadu 1950, a 1970. prelazi u Beograd i postaje član Ateljea 212. 

- Legendarna Mira Banjac je relikvija srpske kulture, filma, teatra i televizije. Lepo je što imamo mlade i talentovane glumce, ali je dragoceno što oni imaju na koga da se ugledaju. Veoma sam radostan što velika Mira u tako ozbiljnim godinama sa puno elana i energije trenutno igra u našim serijama „Psi laju“ i „Preživeti Beograd“. Na mnogaja ljeta, draga Miro, srećan rođendan - poručuje Radoš Bajić.

#Mira Banjac

#glumica

'