AKTUELNO

Neli Kim veoma ceni lik i delo Nikole Tesle i ugrabila je poslednje sate boravka u Beogradu da poseti muzej - poručila je direktorka muzeja.

Neli Kim, sovjetska gimnastičarka u penziji koja je na Letnjim olimpijskim igrama u Montrealu 1976. osvojila tri zlatne i srebrnu medalju, a dve zlatne medalje na Letnjim olimpijskim igrama 1980. godine posetila je srpsku prestonicu.

Čuvena gimnastičarka je uživala u svim čarima Beograda, a nije propustila priliku ni da poseti Muzej Nikole Tesle, gde ju je dočekala direktorka Ivona Jevtić.

Foto: Privatna arhiva

- Imala sam čast da u posetu Muzeju Nikole Tesle dođe čuvena Neli Kim, jedna od najpoznatijih svetskih gimnastičarki svih vremena koja je osvojila pet zlatnih medalja i jednu srebrnu medalju na Olimpijskim igrama - poručila je Ivona i dodala:

Foto: Privatna arhiva

- Neli Kim veoma ceni lik i delo Nikole Tesle i ugrabila je poslednje sate boravka u Beogradu da poseti muzej. U tom trenutku u muzeju je bilo puno mališana najmlađeg vrtićkog uzrasta što ju je posebno obradovalo. Imali smo čast da se upiše u VIP knjigu utisaka i da svojim prisustvom učini čast našem Beogradu i Muzeju Nikole Tesle.

Foto: Privatna arhiva

Autor: Pink.rs

#Ivona Jevtić

'