AKTUELNO

U domu glumice Marije Karan u Los Anđelesu Incijativa Balkan Projects promovsila je aktivnosti za 2020. godinu u kojoj će nastaviti da podržava umetnike sa prostora nekadašnje Jugoslavije afirmišući svoj rad i promovišući umetničku scenu Balkana, saopštili su organizatori.

Prvi projekat koji je podržan u 2020. je predstava “Remaster” mlade umetnice Irene Haiduk koje je rođena u Beogradu, a koja sada živi i radi u Sjedinjenim Američkim Državama. 

Premijerno izvođenje ove predstave održano je u Svajcarskom institute u Njujorku. 

Delo "Remaster" inspirisano je romanom "Majstor i Margarita" ruskog pisca Mihaila Bulgakova. 

Za 20. mart planirano je izvođenje “Remaster”-a u kojem je lik glavne ženske junakinje Margarite igrati incijatorka Balkan Projects-a Marija Karan. 

Po prvi put će u okviru Balkan Projects u Los Anđelesu održati “Residency show” slikarke iz Beograda Maje Ðorđević. 

U pitanju je postavka "Show Deal Again" koja će u prestonici Kalifornije premijerno biti prestravljena 12.februara, a publika će biti u prilici da je vidi za vreme Frize Art Fair-a, međunarodnog sajma savremene umetnosti koji je održava u Londonu, Njujorku i Los Anđelesu. 

U saradnji sa Švajcarskim institutom u Njujorku svi zainteresovani moći će da vide izložbu umetnika iz Prištine Dardana Zhegrova. 

Balkan Projects nastavlja saradnju sa Oktobarskim Salonom u dovođenju u Beograd najznačajnijih umetnika sa svetske scene. 

Incijativu je pokrenula glumica Marije Karan kako bi kroz pomoć u organizaciji izložbi, događaja, predstava promovisala talenat umetnika sa Balkana, ali i kako bi lokalna scena obogatila 

Balkan Projects u promociji planova za 2020. godinu podržali su Klaus Biesenbać, direktor muzeja Moca iz Los Anđelesa, Aram Moshaiedi, kustos Muzeja Hummer, Sohrab Mohebbi direktor SculptorCenter iz Long Ajlenda, kustos Myriam Bensalah, umetnici Max Hopper, Marius Bercera i Honor Titus, glumica Bojana Novaković, galeristi Hanna Hoffman, Ester Kim i François Ghebaly kao i Sydney Holland, filantrop i kolencionar umestnoiti. 

#Balkan Projects

#Marija Karan

#promocija

'