AKTUELNO

Preminuo je na sceni!

Legendarni glumac Milorad Mandić Manda preminuo je na današnji dan pre četiri godine, u svojoj 56. godini, a iza sebe je ostavio suprugu Anastasiju i četvoro dece.

Mandi je tokom igranja predstave pozlilo i preminuo je na sceni UK "Vuk Karadžić". Sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom Beogradu.

Foto: Kobra

- Nimalo nije lako raditi sve ovo, ne samo što je stresno i nezdravo za čoveka, ogromna energija se troši, ali na svu sreću, ne uzalud. Nije mi žao, niti će mi biti žao ijedne potrošene sekunde. Ne osećam nikakav strah, niti o tome razmišljam. Kada se posao završi on će govoriti više nego bilo čija reč - izjavio je Manda u svom poslednjem intervjuu.

Foto: Kobra

Manda je diplomirao glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi profesora Vladimira Jevtovića. Nakon diplomiranja je postao član beogradskog dečjeg pozorišta "Boško Buha". Godine 1989. je snimio više od 270 epizoda emisije "Bajka za laku noć", priče za laku noć koje su se emitovale na nacionalnoj televiziji. Od 1989. do 1995. je vodio emisiju za decu "S one strane duge", što ga je uz Branka Kockicu, učinilo najpopularnijim dečjim glumcem i zabavljačem. Od 1995. je vodio emisiju „Više od igre“ na TV Pink.

Autor: N.V.

#Milorad Mandić Manda