AKTUELNO

Popularni glumac Čedvik Bouzmen, zvezda revolucionarnog filma "Crni panter", preminuo je u 43. godini od raka debelog creva, potvrdio je njegov publicista Francuskoj novinskoj agenciji (AFP).

Bouzmen se nije javno oglašavao po pitanju teške bolesti, koja mu je prvo utvrđena 2016. godine, uprkos čemu je nastavio da radi na velikim holivudskim filmovima.

Foto: Tanjug AP/Jordan Strauss/Invision/AP

Najveća čast u njegovoj karijeri bilo je to što je u Crnom panteru oživeo lik kralja T'čale - navodi se u saopštenju objavljenom na Bouzmenovim nalozima na društvenim medijima i dodaje da je "umro u svojoj kući, uz suprugu i porodicu".

Bouzmen je, inače, postao prvi crni superheroj koji je dobio svoj zasebni film u serijalu "Marvel", 2018. u "Crnom panteru".

Ovaj film je prvi o strip junaku, koji je nominovan za Oskara u kategoriji za najbolji film, a zaradio je više od milijarde dolara širom sveta.

Foto: Tanjug AP/Victoria Will/Invision/AP

Prethodno, Bouzman je tumačio crnačke ikone - legendarnog bejzbol igrača Džekija Robinsona u filmu "42" i soul zvezde Džejmsa Brauna u "Get on Up".Nedavno se pojavio u filmu reditelja Spajka Lija "Da 5 Bloods", a trenalo je da glumi i u nastavku "Crnog pantera", koji je planiran da se pojavi u bioskopima 2022. "Istinski borac, Čedvik je istrajao sve" i snimao filmove "za vreme i između nebrojenih operacija i hemoterapije", navodi se u saopštenju porodice

Foto: Tanjug AP/Jordan Strauss/Invision/AP

Autor: D.T.

#glumac

#Čedvik Bouzmen