AKTUELNO

Na predstojećem, 49. Festu, koji će se održati od 7. do 16. maja 2021. na nekoliko lokacija u Beogradu, premijerno će biti prikazano šest domaćih dugometražnih filmova i dve manjinske srpske koprodukcije.

U glavnom takmičarskom programu publika će moći da vidi filmove "Oaza" Ivana Ikića, "Živ čovek" Olega Novkovića i "Lihvar" Nemanje Ćeranića. U selekciji "Fest fokus" biće prikazano ostvarenje "Prolećna pesma" Natalije Avramović i dokumentarno-animirani film "Prizori iz života džukca" Tanje Brzaković, dok će dokumentarni film "Kreka: Lovac na snove" Slobodana Ivetića, o čuvenom scenografu Miljenu Kljakoviću Kreki, biti prikazan na svečanom zatvaranju festivala.

U glavnom takmičarskom programu Festa naći će se i dve manjinske srpske koprodukcije, film "Zastoj" reditelja Vinka Moderndorfera (Slovenija, Srbija, Severna Makedonija) i "Potencijalni kandidat" Ercana Kesala (Turska, Srbija).

Ovogodišnji program Festa predstaviće više od 70 premijernih filmova najnovije svetske kinematografije u 7 programskih celina.

Festival se ove godine održava pod sloganom "Povratak u budućnost" sa namerom da kao najveća i nadaleko poznata filmska manifestacija u zemlji i regionu, doprinese ponovnom oživljavanju bioskopskih platna i povratku filmske publike u bioskope.

Informacije o prodaji karata za 49. Fest biće naknadno objavljene.

#FEST 49.