AKTUELNO

Danas je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu sahranjen Ivan Tasovac, direktor Beogradske filharmonije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, direktorka Beogradskog festivala igre Aja Jung, bivša supruga Ivana Tasovca sa sinom, majka Ivana Tasovca Marija Tasovac, glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević, političar Zoran Babić, marketinški ekspert Nebojša Krstić, reditelj Milutin Petrović, gradski sekretar za kulturu u Beogradu Ivan Karl, košarkaški trener Duško Vujovšević, novinarka Ksenija VučićVeljko Kuzmančević, ministarka kulture i informasanja Maja Gojković, zamenik gradonačelnika Beograda Goran VesićAndreja Mladenović i Ivica Dačić, samo su neki koji su prisustvovali sahrani Ivana Tasovca.

Foto: Pink.rs/N. Todorović

Foto: Pink.rs/N. Todorović, Beta/Miloš Miškov

Patrijarh Porfirije služio je opelo koje je održano u 14 sati i 30 minuta, nakon čega je povorka otišla do grobnog mesta gde je Tasovac sahranjen.

Video: Pink.rs/N. Todorović

Ivanova supruga Marija Borota, koja je sa direktorom Beogradske filharmonije prošle godine dobila sina Luku, bila je neutešna, a suze, zbog preranog gubitka svoje jače polovine, nije mogla da sakrije.

Foto: Pink.rs/N. Todorović

Majka Ivana Tasovca Marija i njegov sin Andrej iz prvog braka bili su nemi od bola. On je pridržavao svoju baku i gledao u daljinu, a lice mu je bilo bledo.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić, Pink.rs/N. Todorović

Foto: Pink.rs/N. Todorović

Foto: Pink.rs/N. Todorović

Foto: Pink.rs/N. Todorović

Opelo se završilo, a patrijarh Porfirije je održao mali pomen, a onda se dirljivim rečima oprostio od pokojnika.

Foto: Pink.rs/N. Todorović

Uvek je smrt nezvani neprijatelj i uvek je iznenađenje. Nema čoveka koji se rodio, a da neće umreti. I nema čoveka koji ne smatra smrt svojim najvećim neprijateljem. Zato, osnovno pitanje za svakog čoveka nije to ko je bio i šta je imao i koliko je postigao, nego postoji li iza groba išta. Ja znam da Ivan koji je pozvan u naručje Božije zna. Sve ono za čim je Ivan tragao ja sam siguran da mu je postalo jasno. Umetnost koja prevazilazi svaku vrstu logike nije ništa drugo nego traganje za smislom - rekao je patrijarh Porfirije.

Suprugu Ivana Tasovca je držao pod ruku njen dever, Toma.

Foto: Pink.rs/N. Todorović

Video: Pink.rs/N. Todorović

Smrt velikog pijaniste izazvala je lavinu emocija među svima, a poruke saučešća i podrške stižu Tasinoj porodici sa svih strana od najvećih muzičkih do najvećih političkih i diplomatskih imena iz celog sveta.

Video: Pink.rs/N. Todorović

Foto: Pink.rs/N. Todorović

Podsetimo, Ivan Tasovac rođen je u Beogradu 1966. godine, sin je poznatog jugoslovenskog glumca Predraga Tasovca. Diplomirao je na prestižnog moskovskom Konzervatorijumu „Petar Iljič Čajkovski“.

Foto: Pink.rs/N. Todorović

Preminuo je u sredu 29. septembra nakon što mu je pozlilo u domu u Beogradu, a iza sebe ostavio je devetnaest godina mlađu suprugu i sina kojeg su dobili prošle godine.

Foto: Pink.rs/N. Todorović

Autor: