AKTUELNO

Domaća kultna komedija „Balkanski špijun“ u režiji i po scenariju Dušana Kovačevića, svojim čuvenim replikama -zauvek je osvojila srca jugoslovenskih filmofila.

Veliki Dušan Kovačević, neizbrisivo se upisao u istoriju filma dramom/komedijom „Balkanski špijun“. Sjajna stvar što se baš ovaj kultni film nalazi na Apollon platformi, pored neverovatnog izbora od preko 15 000 sati domaćih i stranih hit serija i filmova. Naš današnji Apollon izbor definitivno je domaći film “Balkanski špijun”, jer je red da ovaj poslednji letnji ponedeljak u ovoj godini bude obeležen vanvremenskim humorom.

Film „Balkanski špijun“ nalazi se u okviru Apollon preporuke – Domaći filmovi, a ovaj jedinstveni, najbogatiji online servis za gledanje najboljih serija i filmova, dostupan je na svim uređajima.

U protekle tri decenije citati poput „Đura će ti oprostiti što te je tukao“, „Soko zove orla, orao pao“ , „Ovo su neki čobani budale“, „Kada izdaju žene, zašto ne bi i zemlju“ – samo su neki od mnogobrojnih koji su se odomaćili u narodu, koji je iznedrio neprikosnoveni „Balkanski špijun“ Dušana Kovačevića. U priči o paranoičnom Iliji Čvoroviću i njegovoj borbi da sa bratom Đurom pobedi svetski imperijalizam, glumačke bravure Danila Bate Stojkovića, Mire Banjac, Bore Todorovića, Zvonka Lepetića i Sonje Savić ostale su nezaboravne za sva vremena, kao i muzika velikog srpskog kompozitora Vojislava Vokija Kostića koja je obeležla ovaj fim.

Beograđanin Ilija Čvorović, koga tumači Bata Stojković, bivši je staljinista koji je zbog svojih uverenja nedužan proveo nekoliko godina na Golom otoku. Pritisnuti lošom ekonomskom situacijom, Ilijina žena Danica, koju tumači Mira Banjac, iznajmljuje sobu podstanaru, povratniku iz Francuske, Petru Jakovljeviću, koga je oživeo Bora Todorović, koji u Beogradu namerava da otvori krojački salon. Ilija je pozvan na rutinski razgovor u policiju, kratko ispitivanje u vezi novog podstanara, ali taj kratki, rutinski sastanak u Iliji izaziva sumnju te u podstanaru počinje da gleda agenta stranih sila, koji ima zadatak da ruši državu i njen poredak. Načetih nerava, slabog srca, izgubljen u vremenu i prostoru Ilija postaje paranoičan, a svoje sumnje u podstanara uskoro počne da deli sa svojim bratom blizancem, kog tumači Zvonko Lepetić, koji mu pristiže u pomoć. Danonoćno Ilija Čvorović prati podstanara fotoaparatom, dvogledom i magnetofonom, a u svoje sumnje uspeva da uveri i suprugu Danicu, ali ne i svoju ćerku.

Film “Balkanski špijun” možete gledati na Apollon platformi, koliko god puta želite, gde god želite bez reklama i banera. Apollon je jedini domaći servis koji nudi preko 15 000 sati najkvalitetnijih domaćih, stranih i dokumentarnih ostvarenja, sa prevodom na srpski jezik, a sjajna stvar što je prvih mesec dana potpuno besplatan. Iskoristite svoji priliku i uživajte u Apollonu i bleji. Prijavite se na: https://register.apollon.rs/

Foto: Promo

Autor: S.P.

#Apollon

#Apollon bog kućne zabave

#Apollon i bleja

#Apollon movies

#Balkanski špijun