AKTUELNO

Ove godine, publika u Mladenovcu bila je u prilici da pogleda čak osam pretpremijernih filmskih ostvarenja,

„Nadamo se da nam Bata Živojinović ništa ne bi zamerio“: Trijumfalni završetak jubilarnog Valter Festa (FOTO)Valter Fest Promo/Marko Hadži VujičićSvečanim uručenjem nagrada završen je Valter Fest u Mladenovcu, peto izdanje regionalnog filmskog festivala nastalog u organizaciji Centra za kultutru i turizam Mladenovac, osmišljenog da čuva sećanje na velikana jugoslovenskog i srpskog filma Velimira Batu Živojinovića.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Ove godine, publika u Mladenovcu bila je u prilici da pogleda čak osam pretpremijernih filmskih ostvarenja.

Za nagrade u kategorijama najbolji film, najbolja režija, najbolji glumac i glumica, kao i za nagradu publike, takmičili su se: „Komedija na tri sprata“ u režiji Sandre Mitrović, „Strahinja Banović“ Stefana Arsenijevića, „Džem od kavijara“ Ivice Vidanovića, „Leto kada sam naučila da četim“ Radivoja Raše Andrića, „Jenga - čudna igra“ Nikole Končarevića, „Heroji radničke klase“ Miloša Pušića i „Ala je lep ovaj svet“ Filipa Čolovića.

Valter Fest Promo/Martin Candir - Na petom, jubilarnom, Valter festu ostvarili smo veliki uspeh jer smo pored 8 pretpremijernih filmova ugostili najveća imena jugoslovenske kinematografije poput Lordana Zafranovića, Radeta Šerbežije i Petra Božovića. Nadamo se da nam Bata Živojinović ništa ne bi zamerio - izjavio je direktor Centra za kulturu i turizam Mladenovca Branko Miloradović.

Po odluci žirija, u čijem sastavu su bili Srđan Dragojević (predsednik), Katarina Radivojević i Petar Božović, za najbolji film je proglašen “Strahinja Banović” reditelja Stefana Arsenijevića, koji je nagrađen i za najboljeg reditelja.

Igor Đorđević je osovjio priznanje za najboljeg glumca za ulogu u filmu „Džem od kavijara”, a Klara Hrvanović za najbolju glumicu u ostvarenju „Leto kad sam naučila da letim”.

Publika je svoj glas dala filmu „Komedija na tri sprata”.

Nagrada za životno delo uručena je proslavljenom reditelju „praške škole“ Lordanu Zafranoviću.

Čuveni reditelj je rekao da će njegov novi film „Deca Kozare“ pretpremijeru imati upravo u Centru za kulturu i turizam Mladenovac.

Festival je završen koncertom Radeta Šerbedžije.

#Valter fest