AKTUELNO

Svečanost venčanja u matičnoj kancelariji uskoro će postati nešto sasvim arhaično.

Za moderne parove kancelarija državne ustanove izgleda previše dosadno ili žele da uštede novac, vreme i sve organizuju na jednom mestu. Venčanje na takvim mestima takođe gubi svoju lepotu i čari, ponekad se pretvarajući u formalnost,

Imamo nekoliko ideja koje će vam pomoći da na neobičan način održite ceremoniju venčanja. Otkrivamo vam kako ujediniti goste, otići do oltara i učinite prijatelje i rođake ne samo gostima već i sastavnim delom vašeg najradosnijeg dana.

Neka ceremoniju organizuje jedan od gostiju

Dobar način da se ceremonija učini intimnijom je da zamolite nekoga ko vas dobro poznaje da je sprovede. Proslavu mogu organizovati vama dragi ljudi, a ne samo profesionalci. Iz usta porodičnog prijatelja ili bliskog rođaka, tradicionalne reči o sjedinjavanju dva srca će zvučati posebno. Ceremonija može biti prilično smešna - ako se "voditelj" priseti nekoliko smešnih trenutaka iz vašeg života i sentimentalnih - njegove želje će sigurno biti iskrene. To je simbolično i veoma dirljivo.

Napravite svoj ritual

Ne morate se pridržavati tradicionalne razmene zakletvi i poljubaca. Napravite sopstvene rituale. Može biti bilo šta - pisma koja ćete otvoriti za 5-10 godina, čvor za pamćenje...

Izaberite mesto koje vam je važno

U potrazi za lokacijom, pokušajte da se ne oslanjate na estetike mesta, već koliko je to mesto vama važno. Sama ceremonija može biti način da se gostima ispriča vaša priča. Pozovite ih u svoj omiljeni bar, mesto u gradu gde ste se prvi put sreli. Ne isključujte najneobičniju opciju: biblioteku, mali neupadljivi trg, autobus ili bioskop - gotovo svako mesto može se prilagoditi ceremoniji, ako se možete složiti sa vlasnicima. Možete objasniti gostima koliko je odabrana lokacija važna vama u pozivnicama. U svakom slučaju, takva ceremonija će biti jedinstvena i veoma posebna.

#Venčanje

'