AKTUELNO

Ukoliko planirate da putujete u SAD u 2020. godini i da obilazite prelepe nacionalne parkove, postoji nekoliko datuma kada se ulaz ne naplaćuje.

Svake godine Servis nacionalnih parkova objavi nekoliko datuma kada je besplatan ulaz za posetioce, koji inače košta od pet do 35 dolara po vozilu koje uđe na područje nacionalnog parka.

Ove godine biće čak pet dana kada se ulaz neće naplaćivati i kada ćete nacionalne parkove poput Jeloustouna, Josemitija, Brazosa, Kolorada, Mamutske pećine i istorijskog nacionalnog parka kulture Čako moći da obiđete besplatno.

Prvi termin je Dan Martina Lutera Kinga 20. januara, drugi je 18. april što je prvi dan u Nedelji nacionalnih parkova, a 25. avgust je "rođendan" Servisa nacionalnih parkova.

I još dva datuma za one koji će krajem godine obilaziti prirodne lepote Amerike, a to su 26. septembar kada je Nacionalni dan javnih površina i 11. novembar kada je Dan veterana.

Ovaj popust se odnosi na 111 nacionalnih parkova koji inače naplaćuju ulaz, dok ostalih 308 nacionalnih parkova u toku cele godine možete obići besplatno.

Za one koji žele da obiđu neke od nacionalnih parkova, a to neće moći danima kada je ulaz besplatan, postoji način da ipak cena bude znatno niža. Propusnica za američke lepote košta 80 dolara, a ukoliko planirate da neki od nacionalnih parkova posetite nekoliko puta godišnje karte koštaju između 35 i 70 dolara, piše "Travel and leisure".

#Amerika

#Putovanja

'