AKTUELNO

Građani Srbije moći će ovog leta svoje odmore da provedu u Crnoj Gori budući da će početna faza turističkog oporavka u ovoj susednoj zemlji krenuti u julu, kako je najavila direktorka Nacionalne turističke organizacije Željka Radak Kukavičić.

Ona je pozvala građane Crne Gore da ove godine odmor provedu u svojoj zemlji, a računaju, kaže, i na goste iz zemalja regiona.

Imajući u vidu dobru poziciju Crne Gore, Radak Kukavičić kaže da postoji umereni optimizam da će Crna Gora u julu i avgustu ostvariti jedan deo glavne turističke sezone, opet, kako kaže, u zavisnosti od epidemiološke situacije u Evropi.

Foto: Pixabay.com

- Prema procenama UNWTO (Svetske turističke ogranizacije Ujedinjenih nacija), početna faza turističkog oporavka će krenuti u julu 2020. godine, a najznajčajniji deo turističkog prometa činiće domaći turisti i regionalna turistička potražnja. Crna Gora tu vidi mogućnosti, a sasvim je sigurno da će se turisti ove godine odlučivati za bliže destinacije - rekla je Radak-Kukavičić u intervjuu za podgoričke Dnevne novine.

Prema njenim rečima, procene eminentnih zdravstvenih stručnjaka, "pobednici" dosadašnjeg toka krize su zemlje koje su blizu iskorenjivanja virusa, a među njima je i Crna Gora za koju se, kako kaže, predviđa da će biti jedna od prvih svetskih corona-free zona.

Foto: Pixabay.com

Rekla je da je cilj stvaranje "zelenih avio-koridora" sa određenim zemljama koje su na sličnom epidemiološkom nivou kao Crna Gora, među kojima su Nemačka, Austrija, Slovenija, Slovačka, Češka.

#Crna Gora

#Letovanje

<
'