AKTUELNO

Smeštajni kapaciteti u Banji Vrujci od sredine jula bili su skoro sasvim popunjeni, a od početka avgusta, sa ustaljenim toplim vremenom, popunjenost smeštajnih kapaciteta, računajući i hotelski smeštaj bila je sto posto.

Samo tokom juna i jula ostvareno je preko četiri hiljade noćenja u privatnom smeštaju, za šta su najviše zaslužni vaučeri za odmor u Srbiji, koje dodeljuje Ministarstvo turizma.

Foto: Opština Mionica

Prosečan boravak turista je pet do sedam dana, a u najvećem broju dolaze gosti iz prestonice i severnih krajeva Srbije. Pored domaćih turista, Banju Vrujci u velikom broju posećuju i turisti iz zemalja bivše Jugoslavije, kojima je nekada ovo bila jedna od ominjenih destinacija u Srbiji.

Foto: Opština Mionica

Ovaj podatak govori u prilog tome da Banja Vrujci ima dugu tradiciju lečilišta zbog blagotvornih svojstava lekovite vode i blata. Bazeni hotela ''Vrujci'' kao i kompleks bazena ''Prve nove banje'', rade po standardnom režimu, bez prekida u kontinuitetu. I tokom septembra u banji je više turista nego prošle godine u za isti period.

Foto: Opština Mionica

#Banja Vrujci

#Opština Mionica