AKTUELNO

Grad Beograd, prestonica naše zemlje, raspolaže mnogobrojnim lepim znamenitostima, parkovima, šetalištima, prelepim ulicama.

U današnje vreme, vreme digitalizacije korišćenje interneta postala je svakodnevnica svakog od nas. Danas ne može da se zamisli dan bez korišćenja neke društvene mreže ili čitanja vesti putem raznih aplikacija, ali ono što je posebno postalo trend jeste fotografija.

Kako kažu, ako neki događaj nije zabeležen fotografijom ili video zapisom – kao da se nije ni dogodio.

Kalemegdan

Verujemo da ste ovo prvo pomislili i sami, kao i mi, jer ovo mesto svaki dan poseti i više od 5000 ljudi. Prelep park sa tvrđavom, kao i najveći park u Beogradu. Sa ove lokacija odakle je savršen pogled na spomenik Pobednik, ušće reka i zalazak sunca. Na Kalemegdanu postoji i mnogo kapija kroz koje su najlepši pogledi na reku.

Trg republike

Glavni trg i najčešće mesto sastajanja svim Beograđanima i svima koji dođu u njega. Već je ustaljena fraza "nađemo se pored sata ili kod konja", misleći na spomenik Knezu Mihailu Obrenoviću. Složićete se da svaka fotografija pored ovakvog spomenika ostavlja sjajan utisak.

Gardoš i Zemunski kej

Pogled koji se ne može rečima opisati. Ukoliko se popnete na vrh Milenijumske kule, poznatije i kao Gardoš kula videćete ceo Beograd.

Ada Ciganlija

Beogradsko more, najlepša je kada je zalazak sunca. Na ovom mestu možete da napravite raznolike fotografije, šetajući pored jezera, opuštajući se u kafiću, tokom vožnje bicikla ili rolera...

Botanička bašta Jevremovac

Prava oaza u centru džungle automobila, buke vrućine i smoga. Ime dobila tako što je kralj Milan Obrenović gradu dao zemlju, koje mu je u nasledstvo ostavio deda Jevrem. Divna je u svako doba godine, ali posebno kada je u gradu 30+ stepeni. Ovo je sjajno mesto za beg od svakodnevnice. Najlepši za fotografisanje su Japanski vrt i glavni staklenik.

Ovaj plato je veoma značajan u istoriji, jer se baš na tom mestu odigrala čuvena "Seča knezova". Krasi ga najveći pravoslavni hram u Srbiji i na Balkanu - hram Svetog Save, a nešto niže je i Trg Slavija koji je nedavno dobio fantastičnu fontanu i deo za šetnju.

Trg Terazije

Nezaobilazni hotel Moskva i Terazijska česma. U blizini je Palata Albanija, ono što odvaja Terazije i Knez Mihailovu. Takođe pogled od Terazija ka Slaviji je zaista poseban, jer gleda na hram, a šetajući kroz celu ulicu Kralja Milana do fontane napravićete najbolje kadrove.

Kosančićev venac

Ukoliko ste ljubitelj istorijskih i kulturnih zdanja i volite takve fotografije ovde se nalaze najznamenitija zdanja - Saborna crkva, Konak Kneginje Ljubice, ostaci Narodne biblioteke uništene u ratu.

Geneks kula

Nalazi se na Novom Beogradu, poznatija je i kao južna kapija grada, a ujedno je nezaobilazna inspiracija za fotkanje.

Topčiderski park

Najlepši je u jesen kada su boje najveselije, a sa jezercetom i mostićem postaje prava mala bajka. Svako ko se ovde fotografiše zasigurno će imati najlepšu uspomenu za ceo život.