AKTUELNO

Praznik mimoze u Herceg Novom, jedan od najstarijih i najpopularnijih festivala na ovim prostorima, ove godine proslavlja svoj 53. rođendan od 18. februara do 5. marta.

Festival mimoze počinje 18. februara u 19 časova koncertom Nede Ukraden na Trgu Nikole Đurkovića, a završava se 5. marta tradicionalnim „spaljivanjem Karnevala”, povorkom mažuretkinja i koncertom Dejana Petkovića i Big Benda.

Foto: Promo

Raznovrstan program će ove godine obuhvatati još i tradicionalni maskenbal uz koncert Gorana Karana, pozorišne predstave, brojne koncerte, književne i poetske večeri, izložbu cveća, sajam vina, Hercegnovski zimski salon, ali i sportske programe poput Picigina i Karotrce (trke karića) i manifestacije za decu.

U okviru ove zimske turističke manifestacije u Herceg Novom će biti organizovano i predstavljanje tri prijateljska grada, među kojima se nalazi i Beograd.

Foto: Promo

„Pozivamo pre svega naše prijatelje i drage goste iz regiona: iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske i Severne Makedonije koji sa nama slave već godinama, da nam se pridruže na Prazniku mimoze. Radujemo se što ćemo se, nakon dve godine pandemije, ponovo okupiti u Herceg Novom, gradu koji vas uvek dočekuje otvorenih vrata i u kojem se osećate kao kod kuće,“ poručuje predsednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić.

Foto: Promo

Organizatori najstarijeg hercegnovskog festivala su Opština Herceg Novi, Javna ustanova kulture ”Herceg Fest”i Turistička organizacija Herceg Novi.