AKTUELNO

Prema izboru sajta "worldatlas.com", Kotor je uvršten na listu najlepših malih gradova Evrope. Osim Kotora, na listi su, između ostalih, slovenački Bled, Taormina u Italiji, Port Ijzak u Velikoj britaniji ili Edam u Holandiji.

Mali gradovi Evrope su beskrajno, neverovatno lepi, piše u tekstu, i dodaje se da nijedna lista ne može da obuhvati toliku lepotu. Navodi se da bi se mogle izabrati razne teme ili regioni, što bi pomoglo u sužavanju opcija.

"Često se magija mesta svodi na asocijacije, bilo iz ličnog iskustva, porodične priče, filma, ili možda čak i "jednodnevne" pozadine kompjuterske radne površine. Uz sve to, evo odabranih malih gradova a protiv ovog izbora je teško govoriti", navodi sajt "worldatlas.com".

Kako se ističe, zidom ograđen Stari grad Kotor iskače iz fotografija i dolazi u vaše srce.

U susednu državu uplovljava 37 kruzera - skoro kao pre pandemije

"Dobro je ako lično možete prošetati kaldrmom nalik lavirintu unutar istorijske tvrđave različitih kulturnih uticaja. U centru grada postoji kontinuirana mešavina drevne arhitekture i modernih sadržaja. U svakom trenutku idite stepenicama do brojnih vidikovaca sa kojih se pruža pogled na Bokokotorski zaliv i na okolne sive planine. A zabava ne prestaje izvan zidova. Ovde se može prošetati uz vodu i zaustaviti se radi ručka ili plivanja", navedeno je na sajtu "worldatlas.com".

Kako se ukazuje, Crna Gora se često zanemaruje imajući u vidu mesta na kojima je snimana serija "Igre prestola" u Hrvatskoj, ali razlog je to više da se poseti Kotor.