AKTUELNO

Jedna od retkih destinacija u kojoj ćete provesti aktivan odmor.

Nepredvidivi tereni Madagaskara posebno su zanimljivi putnicima avanturističkog duha.

Raj aktivnog odmora

Foto: Pixabay.com

Bogat biljni i životinjski svet, od čega čak osamdeset posto nije moguće videti drugde u svetu, tek su neki od razloga zašto posetiti ovo ostrvo. Smešten u Indijskom okeanu, 250 milja od istočne obale Afrike, Madagaskar je sa svojom dužinom od 1580 km i širinom od 570 km četvrti po veličini ostrva na svetu. Ovde će na svoje doći putnici kojima su glavni interesi priroda, ekologija i kultura, profesionalni fotografi i svi ljubitelji aktivnog odmora. Slikovite plaže, reke, jezera, savane, rajski vrtovi, pustinja, vodopadi i ostaci prašuma te čak šest mikroklimatskih područja nude pregršt materijala za istraživačke pohode.

Foto: Pixabay.com

Plaže i lemuri

U glavnom i najvećem gradu Madagaskara, Antananarivu većina zastane kako bi posetila Kraljevsku palatu, selo kraljevske porodice i prodavnicu Zoma. Samo 20 km od glavnog grada nalazi se Ambohimanga, grad koji krase imena “Plavi grad”, “Sveti grad” i “Zabranjeni grad”.

Foto: Pixabay.com

Najautentičniji deo Madagaskara svakako je Maroantsetra, poznata i kao vrata fascinantne divljine nacionalnog parka Masoala.

Foto: Pixabay.com

Preporučuje se svim ljubiteljima manje turističkih ruta. Poznati su još i nacionalni parkovi Isalo i Ranomafana, dok se lako dostupne prašume i pustinjski predeli nalaze u području Tolagnaro. Ovde živi i najveći broj lemura. Ako želite da vidite divovske baobabe, krenite u područje Morondava gde se nalazi i poznata Aleja baobaba.

Foto: Pixabay.com

N. Petričević

#Afrika

#Madagaskar

#Putovanja

'