AKTUELNO

Ova poslastica je definitivnoprva asocijacija na najšarenije godišnje doba

Kesten je nešto čega ima u izobilju tokom jeseni, pa je pravljenje kesten pirea, najbolji načina da se iskoristi. Priprema ovog deserta je vrlo jednostavna, a svi će ga voleti.

Biće vam potrebno:

1 kg kestena 150 ml vode 60 grama šećera 40 ml ruma 100 g vanilinog šećera 200 ml šlaga Izrendana čokolada za ukrašavanje

Priprema:

Pre nego što počnete da ih kuvate, napravite mali rez na vrhu svakog kstena. Nakon toga ih stavite u šerpu, prelijte vodom i barite oko 30 minuta. Kada su gotovi, oljuštite koru. U 150 ml vode dodajte šećer i pustite da provri, a nakon toga dodajte i rum. Ostavite sirup da se ohladi nekoliko minuta. Kada je sirup ohlađen, u blender stavite kestenje i miksajte, povremeno dodavajući i sirup. Kesten pire posližite sa šlagom i po želji dekorišite izrendanom čokoladom. Naprvite od njega oblik torte ili ga poslužite u staklenoj posudi.

#kuvar

'