AKTUELNO

Isprobajte zdravu verziju keksića koji će vam danima biti mekani, mirisni i ukusni.

Sastojci:

125 grama glatkog brašna

1 kašičica cimeta

na vrh kašičice muškatnog oraščića

Pola praška za pecivo

Prstohvat soli

115 grama omekšalog maslaca

50 grama tamnog šećera

60 grama meda

1 jaje

kašičica ekstrakta od vanile

100-120 grama nareandanih jabuka (malo veća jabuka ili 2 manje)

70-80 grama ovsenih pahuljica

Priprema:

Suve sastojke pomešajte (brašno, cimet, oraščići, prašak za pecivo i so)

Maslac sobne temperature miksajte sa šećerom i medom minut, pa ubacite jaje i vanilu i mutite još minut.

Dodajte suve sastojke i sjednite mikserom.

Na kraju lagano umešajte narendane jabuke, a nakon toga i ovsene pahuljice.

Bilo bi dobro da smesa odstoji pola sata.

Upalite rernu na 175 Celzijusa i obložite jedan pleh papirom za pečenje.

Kašičicom uzimajte komadiće testa, veličine oraha i slažite na pleh.

Pecite 15-20 minuta, dok ne dobiju lepu smećkastu boju.

#Recept

#kuvar

'