AKTUELNO

Ukusne rolnice sadrže samo 1,3 grama ugljenih hidrata, ali pecivo je takođe bez glutena, bez šećera i žitarica.

Sastojci:

Za testo - 175 g narendane mocarele, 80 g fino mlevenog bademovog brašna,  2 kašike krem sira, 1 jaje, 1/2 kašike praška za pecivo

Za nadev - 2 kašike vode,  2 kašike granuliranog prirodnog zaslađivača (eritritol, ksilitol), 2 kašike cimeta

Za preliv - 2 kašike krem sira, 1 kašika grčkog jogurta, 2 kapi stevije, 2 kapi ekstrakta vanile

Priprema:

1. Zagrejati rernu na 180 ° C.

2. Rastopite mocarelu i krem sir na laganoj vatri ili u mikrotalasnoj (1 1/2 min, mešajući). Sir se samo mora rastopiti, ne mora da se kuva. Izvadite ili uklonite iz mikrotalasne.

3. Umešajte jaje.

4. Dodajte bademovo brašno i prašak za pecivo. Prvo mešajte viljuškom, a zatim rukama oblikujte glatku kuglu od testa. Najlakše će biti ako prvo podmažete ruke.

5. Podelite testo na 6 kuglica (oko 50 grama).

6. Prstima oblikujte u dugu traku koja je što tanja.

7. Pripremite nadev od cimeta: prokuvajte vodu, a zatim pomešajte sa zaslađivačem.

8. Stavite nadev od cimeta preko trakica od testa. Prerežite svaku traku na pola da biste dobili 12 manjih traka.

9. Svaku stavite u tepsiju ili modlu.

10. Pecite oko 20 minuta.

11. Ovaj put pripremite preliv: pomešajte krem sir, jogurt i steviju. Prelijte tople rolne i poslužite.

#Cimet

#Recept

#keto dijeta

#rolnice

'