AKTUELNO

Odmah počeli da pljušte komentari!

Klip koji pokazuje trik pomoću kojeg se izuzetno brzo i lako može oljuštiti kuvano jaje privukao je ogromnu pažnju na društvenim mrežama – ali iz pogrešnog razloga.

Video, koji traje svega devet sekundi prikazuje kako čovek stavlja bareno jaje u čašu, u nju sipa vodu i potom sve to snažno promućka. Posle ovakvog tretmana, ljuska maltene sama spada sa jajeta kada ga izvadi iz čaše. Snimak je prikupio više od 3.000 lajkova i 750 komentara.

Neki su bili skeptični, ali se javilo i dosta korisnika koji su potvrdili da su sami isprobali trik i da savršeno funkcioniše.

– Zaboravio si da pomeneš da ovo treba učiniti dok je jaje još  vruće. A voda treba da bude hladna, da bi „šokirala“ jaje, i naterala ga da izleti iz ljuske. Slično može da se izvede i sa paradajzom i drugim povrćem tanke ljuske – napomenuo je jedan od korisnika.

Uprkos pohvalama za tehniku, u većini komentara pominje se drugi problem vezan za viralni klip. Kada je čovek sipao vodu u čašu da bi demonstrirao trik, ostavio je česmu otvorenu, i voda je nastavila bespotrebno da otiče u sudoperu.

– Impresioniran sam trikom, ali ne zaboravi da isključiš česmu sledeći put kad ovo budeš radio. Ubija me da gledam ovo bespotrebno prosipanje vode – glasio je jedan od komentara.

– Protraćena voda. Ako ne možeš da oljuštiš kuvano jaje bez ovoga, nema nade za tebe – poručio je drugi korisnik Tvitera.

#Jaje

'